Šport
32 ogledov

Safarova Poloni vzela zmenek s Sereno

polona hercog charlestone Reuters
Pot najboljše slovenske teniške igralke Polone Hercog na turnirju v Charlestonu z nagradnim skladom 740.000 dolarjev se je končala v polfinalu, v katerem jo je izločila Čehinja Lucie Safarova.

Deveta nosilka je Polono Hercog povsem nadigrala, saj ji ni dopustila niti igre. Izid je bil 6:0 in 6:0. Mariborčanka je na tekmi osvojila vsega 27 točk. Čehinja se bo v finalu pomerila z Američanko Sereno Williams, ki je bila do druge nosilke le nekoliko bolj radodarna kot Lucie Safarova, saj je zmagala s 6:1 in 6:1.

"Ne ravno sanjski konec turnirja, ampak glavno je, da imam v glavi zmage, ki so me pripeljale do polfinala. Danes je pač bil eden izmed tistih ekstra slabih dni v letu, ko ne veš, kaj bi sam s sabo na igrišču. Sčasoma in z izkušnjami bo takšnih dni čim manj," je Hercogova dejala po porazu in dodala: "Vsekakor sem razočarana z današnjim nastopom in predvsem počutjem na igrišču. Cilj pa je vtisniti si v spomin dobre tekme in pozabiti tiste slabe in se iz njih nekaj naučiti."

ATP Charleston, polfinale:

Serena Williams (ZDA/5) : Sam Stosur (Avs/2) 6:1, 6:1;
Lucie Safarova (Češ/9) : Polona Hercog (Slo) 6:0, 6:0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.