Šport
23 ogledov

Sani na pomoč Irancem

Union Olimpija Krka pokal Spar finale dvorana Tabor Maribor Bečirović Salin Nino Verdnik
Sani Bečirović se v teh dneh nahaja v Teheranu, kjer sodeluje na treningih iranske reprezentance, ki se pod vodstvom očeta Memija pripravlja na bližnje SP v Španiji.

"Iranski reprezentanci sem se priključil iz dveh razlogov. Prvi je ta, da pogledam treninge in s kakšnim nasvetom pomagam Memiju. Drugi pa, da se želim čim bolje pripraviti na novo sezono. Seveda z Iranci samo treniram, z njimi ne bom nastopil na prvenstvu. So pa zelo zadovoljni predvsem mladi, ker jim pomagam s svojimi izkušnjami, da vedo točno kaj pričakovati od evropskih igralcev," je za svojo spletno stran povedal 33-letni košarkar, ki se bo kmalu vrnil v Slovenijo, saj bodo Iranci prihodnji teden nastopili na Telemachovem turnirju v Stožicah. Iranci bodo v Španiji nastopali v izjemno zahtevni skupini A skupaj z Brazilijo, Egiptom, Srbijo, Francijo in domačini, tako da bo njihovo morebitno napredovanje v osmino finala precejšnje presenečenje.

"Tukaj sem nekakšen zunanji svetovalec in sodelavec," je svojo vlogo opisal sedaj že nekdanji član Krke, ki je v svoji bogati košarkarski karieri med drugim nosil dres Union Olimpije, Virtusa, Panathinaikosa, Benettona, moskovskega CSKA in iranskega Foolad Mahana. Izkušeni branilec se nadeja, da bo hitro našel novo klubsko sredino: "Zanimanja je veliko, imam že kar nekaj resnih ponudb in mislim, da bom imel kmalu novega delodajalca."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.