Šport
33397 ogledov

Še ena žrtev Avstralije, deportiran tudi Hrvat: "Zgolj zaradi Novaka!"

Filip Serdarušić Reševalni pas/Twitter
Hrvat je moral po hitrem postopku zapustiti Avstralijo.

Filip Serdarušič, brat in trener hrvaškega teniškega igralca Nina Serdarušića, je bil prisiljen zapustiti Avstralijo, potem ko je v državo vstopil na enak način kot Novak Đoković - z zdravniško izjemo, potem ko sicer ni cepljen, a je prebolel koronavirus. Sprva so ga oblasti spustile v državo, kasneje pa so jo svojo odločlitev spremenile.

"Odprla se je možnost, da pridem kot izjema. Nisem cepljen, a sem v oktobru preživel koronavirus. Moj agent je pozitiven izvid ter izvid antiteles poslal Teniški zvezi Avstralije, ki je moja potrdila posredovala zdravnikom, oziroma odgovorni inštituciji. Dobil sem zeleno luč, potrditveni e-mail sem prejel 10. decembra," je za Sportklub spregovoril Serdarušić.

novak đoković Saj ni res, pa je! Šport Škandal vseh škandalov: tako so Avstralci lagali glede Đokovića

Na carini so ga obvestili, da mu zaradi dejstva, da ni cepljen, grozi 14-dnevna izolacija, a so ga na koncu v državo vseeno spustili brez težav. "Povedal sem jim, da ne bi niti prispel, če bi vedel, da moram v karanteno. Gospa, s katero sem se pogovarjal, je nato poklicala nadrejenega, ki je pregledal moje papirje, jih fotografiral ter mi povedal, da lahko prosto vstopim v državo."

Serdarušić je misli, da so vse morebitne ovire že za njim, nato pa so se nove težave pojavile na dan vstopa v državo Novaka Đokovića. "Na dan Novakovega prihoda so me ob desetih zvečer poklicali iz imigracijskega centra, naj se naslednji dan oglasim na razgovor. Teniška zveza Avstralije je po mene poslala avtomobil eno uro pred četrtfinalnim obračunom mojega brata."

Novak Đoković Fotodokaz Šport Zaradi te fotografije bi morali Đokovića takoj izpustiti

"Imel sem dve možnosti. Ali na legalen način odidem domov, ali ponovno zaprosim za vizo. Odločil sem se za deportacijo, saj nisem tako velik kot Novak, da bi se lahko boril. Ko so enkrat zaustavili njega, so morali tudi nas. Toda izjeme si nisva izmislila niti Novak, niti jaz, vse sva počela po njihovih pravilih in vstop nama je bil odobren."

"Toda na njemu so si lahko nabirali politične točke, na nas malih pa ne. Zato se vse to dogaja. Mi smo zgolj izkoristili priložnost, ki so nam jo ponudili. Toda on jim je bil odlična priložnost pred volitvami. Če so sprva pustili mene in Renato Voračevo, zakaj niso tudi njega? Pri Teniški zvezi Avstralije so upali, da bo lahko vstopil, kot mi vsi ostali. Toda Novaka vsi poznajo. Vse to se nam je zgodilo zgolj zaradi Novaka," je bil jasen deportirani hrvaški trener.

Novak Đoković Saga se nadaljuje Šport Avstralci znova pridržali Đokovića Novak Đoković Predsednik Šport Vučić Avstralcem: Zakaj maltretirate vse Srbe? Živela Srbija! Novak Đoković Melbourne Takšne možnosti ima Šport Avstralska javnost odločena, če bodo politiki prisluhnili, potem ...
Komentarjev 6
  • marjan122 11:56 17.januar 2022.

    Moja hiša, moja pravila. Dobrodošli so vsi, ki jih spoštujejo !

  • Zlate 16:00 16.januar 2022.

    Koliko pa rabiš denarja, da pokažeš papirje, ki potrjujejo, da imaš prav? In dejansko so mu ponudili možnost, da ponovno zaprosi za vizo, pa je vseeno raje odšel domov. Novaku tega niso ponudili. Dejansko pa on, za razliko od tebe, ...prikaži več, ne krivi Novaka, temveč jasno pove, da je vlada na njegovi slavi nabirala politične točke. Privoščljivost ti ni v čast.

  • PasjaProcesija 17:08 15.januar 2022.

    Opazite razliko med Đokovićem in Serdarušićem? Slednji je dejansko izpolnil pogoje za zdravstveno izjemo, dokaze pravi čas dostavil in dobil potrdilo. Napišem tretjič ali četrtič, rok za uveljavljanje izjeme je bil 10. december. Serdarušić ima argumente za bivanje v Avstraliji, ...prikaži več nima pa denarja in časa za boje s sodnimi procesi. Sodnimi procesi, ki so se sprožili zaradi nekoga, ki pogojev za zdravstveno izjemo ni izpolnil, ima pa ego in finance za igranje vloge primadone. In poskrbi samo zase.

Sorodne novice