Šport
6 ogledov

Serena ostala brez rekorda

Viktorija Azarenka je sezono začela izjemno uspešno. Žurnal24 main
Serena Williams je neuspešno napadala svoj rekordni šest turnirski naslov v Miamiju. Zasenčila jo je Viktorija Azarenka, ki je osvojila še tretji turnir letos in potrdila izjemno formo.
 

Miami, finale (WTA)

Azarenka (BLR, 11) : S. Williams (ZDA, 1) 6:3, 6:1

Za Belorusinjo Viktorijo Azarenko je izjemen začetek sezone. Potem ko je lansko leto zaključila na 15 mestu lestvice WTA, si je letos s svojima prvima dvema turnirskima zmagama ( Brisbane in Memphis ) priborila mesto med najboljšo deseterico teniških igralk na svetu. Da res spada med najboljše, je potrdila še na turnirju prvega ranga v Miamiju , kjer je na videz dokaj rutinsko, v vsega uri in 12 minutah premagala Sereno Williams , številko ena ženskega tenisa. Blizu zmagi nad Američanko je bila že na OP Avstralije, kjer pa je bila po dobljenem prvem nizu zaradi resnejših zdravstvenih težav dvoboj prisiljena predati.

Serena Williams si rekord v Miamiju še vedno deli s Steffi Graf. © Reuters

 
 

Hercogova čez prvo oviro

Polona Hercog je uspešno začela kvalifikacije turnirja WTA v Marbelli z nagradnim skladom 500.000 ameriških dolarjev. S 3:6, 6:0 in 6:1 je premagala Francozinjo Olivio Sanchez. V nedeljo se bo v drugem kolu kvalifikacij pomerila s Španko Eloiso Compostiozone Andres.

"Od lanskega leta sem izboljšala skoraj vse elemente igre, najbolj pomembno pa je, da bolj zaupam vase, da verjamem, da lahko osvajam turnirje," je povedala Belorusinja, ki se je nove priložnosti za dokazovanje proti Williamsovi se je lotila nadvse pogumno. Že v tretji igri prvega niza je nasprotnici odvzela servis, a ji je Američanka hitro vrnila. Po izenačenju na 3:3 je povedla z dvema zaporednima točkama, nato na z novim brejkom osvojila prvi niz. A če je bil ta še precej izenačen, je bil drugi povsem v znamenju 19-letnice. Američanka je osvojila le eno točko, Belorusinja pa se je veselila svojega prvega turnirja prvega ranga, s katerim je Williamsovi, sicer stari mački v finalih Miamija, preprečila, da bi osvojila svoj rekordni šesti naslov v Key Biscaynu. Američanka si tako še naprej deli rekord z Nemko Steffi Graf . "Nobenih izgovorov nimam. Viktoriji moram priznati zmago. To je vse," je po porazu povedala Serena, za katero se je že od začetka dvoboja videlo, da ni popolnoma zdrava (povito je imela levo stegensko mišico).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.