Šport
34 ogledov

Sinovi volkulje dihajo za ovratnik stari dami

Sassuolo Juventus Serie A EPA
Roma se je z zmago proti Chievu (3:0) približala vodilnemu Juventusu, ki je v gosteh pri Sassuolu iztržil le remi (1:1).

Nogometaši Juventusa so v sedmem kolu prvič ostali brez popolnega izkupička, Sassuolo jim je zasluženo odščipnil točko (1:1). Srečanje se je začelo s pričakovano pobudo gostov, a so prvi udarili domači. Simone Zaza, ki je sicer delno v lasti Bianconerov, je v 13. minuti prišel do odbite žoge po svojem strelu in v drugem poskusu matiral Gigija Buffona. Juve je hitro odgovoril, že v 19. minuti je izenačil Paul Pogba, ki je lepo zadel z roba kazenskega prostora. 

Juve je prevladoval vse do konca prvega dela, domači vratar Andrea Consigli pa je ustavil nevarna strela Pogbaja in Carlosa Téveza. V nadaljevanju je Sassuolo zapretil prek Domenica Berardija in Zaze, v končnici pa je prevladovala stara dama, a sta bila Kingsley Coman in Pogba nenatančna. Frustracija gostov se je pokazala tudi ob koncu tekme, ko je bil zaradi ugovarjanja izključen Simone Padoin, ki je celotno srečanje spremljal s klopi.

Roma brez težav, Slovenci brez minutaže

Drugouvrščena Roma je doma gladko premagala Chievo (3:0), vse tri zadetke so sinovi volkulje zabili že v prvem polčasu. Pri gostih Dejan Lazarević in Valter Birsa nista igrala, Boštjan Cesar pa je vstopil v 71. minuti. Rimljani so po sedmih kolih le točko za vodilnim Juventusom.

Že v četrti minuti je po podaji Miralema Pjanića s kota z glavo zabil Mattia Destro, prednost domačih je sredi prvega dela podvojil Adem Ljajić po samostojni akciji. V 32. minuti je z enajstmetrovke, po prekršku nad Danielejem de Rossijem, zmago sinov volkulje zapečatil Francesco Totti. V drugem polčasu so domači zapravili še nekaj lepih priložnosti, večkrat se je izkazal gostujoči vratar Francesco Bardi.  

Serie A, 7. kolo:

Roma : Chievo 3:0 (3:0)
Destro 4., Ljajić 25., Totti 33./11m
Cesar je igral od 71. minute, Birsa in Lazarević (vsi Chievo) pa sta ostala na klopi.

Sassuolo : Juventus 1:1 (1:1)
Zaza 13.; Pogba 19.
RK: Padoin (Juve) 96.

Nedelja ob 12.30:
Fiorentina - Lazio

Ob 15.00:
Atalanta - Parma
Cagliari - Sampdoria
Hellas Verona - AC Milan
Palermo - Cesena
Torino - Udinese

Ob 20.45:
Inter - Napoli

Ponedeljek ob 20.45:
Genoa - Empoli

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.