Šport
4 ogledov

Slabe: Odgovornost je moja

Luka Slabe Slovenski odbojkarji odbojka Slovenija Stožice Hrvaška kvalifikacije Anže Petkovšek
Selektor slovenske odbojkarske reprezentance Luka Slabe je odgovornost za izpad z evropskega prvenstva prevzel na svoja pleča.

Slovenska odbojkarska reprezentanca se nepričakovano hitro vrača z evropskega prvenstva. Čeprav je tekmovanje v Herningu odlično začela, v prvem krogu premagala Srbijo, pa te zmage ni uspela potrditi. Izgubila je tako kot proti Finski kot proti Nizozemski, tri točke pa na koncu niso zadostovale za napredovanje iz skupine C.

"Rekel sem, da so ekipe izenačene in da nobena reprezentanca ne bo imela vseh zmag. Mi smo imeli pred zadnjim krogom tisto, kar smo si želeli. Tri točke, ki jih sicer nismo osvojili tam, kjer smo jih mislili, da jih bomo, a vseeno je bilo, tako kot smo si želeli. Želja je bila, da se v zadnjem krogu z Nizozemci udarimo za napredovanje, res smo se, a neuspešno. Spet smo padli pod pritiskom, ne vem, zakaj se nam na velikih tekmovanjih to ponavlja. Razočaran sem, nisem izpolnil tistega, kar sem si zadal," je bil razočaran selektor Luka Slabe, ki je še upal, da bi Sloveniji z zmago nad Srbijo lahko pomagala Finska, a se je njegova želja hitro razblinila.

Slabe: Lahko bi našel veliko izgovorov

"Nosim odgovornost za to, kar se je zgodilo. Lahko bi našel veliko izgovorov za ta neuspeh, od neigranja težkih tekem v evropski oziroma svetovni ligi, do tega, da sem imel kar nekaj debitantov in da sem tudi sam novinec. Dejstvo pa je, da nisem izpolnil pričakovanja. Seveda sem za to zelo razočaran, a tak je pač šport. Pokazalo se je tudi moje pomanjkanje izkušenj in preveliko zaupanje v nekatere igralce," je dejal tudi trener ACH Volleyja, ki se bo zdaj vrnil v klub, v katerem mora marsikaj nadoknaditi: "V klubu me čaka veliko dela. Tudi tam je stresen položaj. Na reprezentanco bom za nekaj časa povsem pozabil."

Prihodnost še ni odločena

Ali bo še vodil reprezentanco, še ne more povedati. Pogodba se mu je iztekla, a mu jo bodo podaljšali, ni odvisno od njega. Je pa to njegova želja in če bo dobil še eno priložnost, bo poskušal tudi kaj spremeniti. "V prvi vrsti bom bolj strog. Zahteval bom veliko več discipline, manj svojeglavosti na treningih. Sem mislil, da sem bil dovolj strikten, pa vidim, da še premalo. Še naprej pa bi delal na kemiji, na značajih. Želim, da se še bolj sprejmejo in da bodo dojeli, da so napake del odbojke in se jih da odpraviti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.