Šport
18 ogledov

"Slovenci bodo pod večjim pritiskom"

Alexis Ajinça Berzins Francija Latvija EuroBasket skupina E EPA
V današnji četrtfinalni bitki za biti ali ne biti se bosta pomerili reprezentanci Slovenije in Francije (ob 21. uri).

V francoski izbrani vrsti so pred odločilno tekmo dokaj optimistično razpoloženi.
"Sam ne posvečam večje pozornosti pritisku, ki se razumljivo pojavi pred takšno tekmo. Slovenci bodo pred svojimi navijači morali zmagati, kar je lahko določen minus za njih. Celotno srečanje moramo biti osredotočeni, v končnici tekme pa bomo upali, da bodo domačini pod pritiskom delali napake," je pred današnjim dvobojem v pogovoru za francoski L’Equipe povedal Florent Pietrus.

Dobrodošla izkušnja iz Srbije

"Zmanjšati moramo število napak. Tudi mi ciljamo na vrhunsko uvrstitev, saj smo vendarle reprezentanca Francije. Leta 2005 smo bili v Srbiji v podobnem položaju, ko smo se v tekmi za izpadanje pomerili proti gostiteljem in jih presenetljivo izločili. Ne smemo dovoliti, da Slovenci med tekmo zadihajo," dodaja francoski krilni center.

Slovencem ne bo lahko

"V zadnjih dveh tednih smo doživeli nekaj pozitivnih, pa tudi negativnih stvari. Slovenci bodo tekmo odprli odločno in takrat se jim moramo čvrsto zoperstaviti. Ne smemo si privoščiti padca koncentracije, saj je to proti motiviranim domačinom lahko usodno. Osredotočiti se moramo na svojo igro. Slovencem zagotovo ni lahko ob dejstvu, da se morajo za vstop v polfinale pomeriti z nami," pogovor zaključi Pietrus.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.