Šport
34 ogledov

Slovenci za zlato s Francijo

U-19, rokomet RZS
Moška kadetska reprezentanca Slovenije (U-19) se je uvrstila v finale svetovnega prvenstva v Rusiji.

Slovenski rokometaši so v polfinalu svetovnega prvenstva, ki poteka v Rusiji, po preobratu premagali Islandijo z 31:30 (11:15), za zlato kolajno pa bodo igrali proti Franciji, ki je bila na drugi polfinalni tekmi prepričljivo boljša od Španije z rezultatom 34:27 (18:13).

Slovenija in Francija sta se v skupinskem delu SP razšla brez zmagovalca (29:29).To je bila tudi edina tekma, v kateri izbranci Slovenci niso zmagali, v drugih tekmah pred polfinalom so bili boljši od Tunizije, Japonske, Brazilije, Argentine, Hrvaške in Norveške.

V Jekaterinburgu je začetek prve polfinalne tekme sicer pripadel Islandcem, ki so povedli že s 4:0, Slovenci pa so prvi gol dosegli v peti minuti. Severnjakom so se slovenski kadeti približali šele po delnem rezultatu 3:0, v 23. minuti so tako izbranci Janija Klemenčiča zaostajali le še za zadetek (8:9), a je nato znova sledil nalet Islandcev, ki so na glavni odmor odšli s štirimi goli prednosti. 

Prav takšna razlika je bila še na sredini drugega polčasa (19:23), vendar se je nato začel uspešen lov na tekmeca, predvsem po zaslugi Blaža Janca, z 11zadetkii prvega strelca tekme. V 54. minuti je Slovenija prvič na tekmi izenačila (26:26), dobre tri minute pred koncem dvoboja pa celo povedla z 29:27. Islandci se niso predali in so se še dvakrat približal na minimalno razliko (28:29, 29:30), toda ko je Aleks Kavčič 25 sekund pred zadnjim piskom sirene zadel za vodstvo z 31:29, je bilo jasno, da bo v finale SP napredovala Slovenija.

Za reprezentanco Slovenije so največ golov dosegli Janc (11), Gal Marguč (6) in Jaka Malus (5). Pri Islandcih sta bila najučinkovitejša Hakon Styrmission (7) in Omar Magnusson (6). Urh Kastelic, zaenkrat najboljši vratar prvenstva, je zbral 19 obramb.

 

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.