Šport
204 ogledov

Slovenci začenjajo obrambo srebrnega odličja

slovenska odbojkarska reprezentanca Profimedia
Slovenske odbojkarje, aktualne evropske podprvake, v sredo čaka prvi obračun prvenstva stare celine.

Danes se v štirih državah začenja moško odbojkarsko prvenstvo. Na njem bo nastopilo 24 reprezentanc, ki bodo razdeljene v štiri skupine, Slovenija, branilka srebrne kolajne, bo nastopala v skupini B v bolgarski Varni, kjer bo igrala skupaj z gostitelji, Finci, Hrvati, Bolgari in Španci.

Predtekmovalne skupine bodo igrali še v Italiji, Izraelu in Severni Makedoniji.

Uvodno tekmo bodo sicer danes v Bologni odigrali branilci naslovi in favoriti prvenstva, gostitelji Italijani, v skupini A se bodo pomerili z Belgijci. To bo edina tekma prvega dneva. V slovenski skupini bodo tekmovanje začeli v torek, ko bodo gostitelji Bolgari v Varni gostili Špance. Slovenija bo prvo tekmo igrala v sredo, njen tekmec bo neugodna Ukrajina.

"Čaka nas težko delo. Ukrajina je zelo dobra reprezentanca, ki nas je na lanskem svetovnem prvenstvu precej namučila. Premagali smo jo srečno. Toda mi se želimo uvrstiti v polfinale prvenstva, zato moramo take tekmece premagati," je dejal prosti igralec slovenske vrste Jani Kovačič.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.