Šport
870 ogledov

Slovenci znova proti Nemcem, a zdaj je na kocki veliko več

Slovenski odbojkarji Epa
Slovenski odbojkarji se bodo za uvod v izločilne boje spet pomerili z Nemci.

Slovenska odbojkarska reprezentanca bo danes ob 17.30 igrala za preboj v četrtfinale svetovnega prvenstva, ki ga skupaj gostita Slovenija in Poljska. Pred Slovenci je vnovič izziv v podobi Nemčije, ki jo je Slovenija premagala v zadnjem krogu skupinskega dela.

Slovenci so v torek na krilih polne in predvsem glasne dvorane v Stožicah Nemce povsem dotolkli in jih premagali s 3:0 v nizih.

Gheorghe Cretu Selektor pojasnil Šport Cretu: "Vinčića nisem zamenjal, ker bi igral slabo. Zamenjal sem ga, ker..."

Slovenska odbojkarska reprezentanca | Avtor: Profimedia Profimedia
Slovenija je v skupinskem delu tekmovanja rasla iz tekme v tekmo. Po pričakovani zmagi proti Kamerunu (3:0) so nato varovanci Gheorgheja Cretuja, Romuna, ki je na klopi pred dobrimi tremi tedni zamenjal Avstralca Marka Lebedewa, dvignili raven igre proti olimpijskim prvakom in zmagovalcem letošnje lige narodov Francozom, a osvojili le točko ob porazu z 2:3 v nizih.

Zmaga proti Nemčiji je nato predstavljala še en korak v pravo smer, glede na torkov poraz pa bodo tekmeci skušali dodobra preučiti slovensko igro in popraviti morebitne napake. Tega se v slovenski vrsti še kako dobro zavedajo.

"Ne smemo razmišljati o tem, kaj se je že dogajalo. Ponovno moramo iti v tekmo, kot smo šli, ter izboljšati malenkosti, ki jih nismo opravili tako, kot smo bili dogovorjeni. Moramo iti v tekmo, kot da je ni bilo in še enkrat premagati Nemčijo," je v četrtek po treningu dejal Klemen Čebulj, s 44 točkami drugi najboljši v slovenski zasedbi.

V primeru zmage bo v četrtfinalu, odigran bo v sredo ob 21. uri, tekmica slovenske ali nemške reprezentance bodisi Nizozemska bodisi Ukrajina. Ta dvoboj bo na sporedu v ponedeljek ob 17.30.

Slovenska odbojkarska reprezentanca "Dobrodošli v pekel" Šport "Vsem sem napovedal suvereno zmago s 3:0!" Slovenska odbojkarska reprezentanca SP v Stožicah Šport Za Slovenijo navijal tudi svetovni prvak: "Tu je še huje kot v Planici!"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.