Šport
560 ogledov

Slovenija trikrat povedla, na koncu vseeno še sedmič izgubila

Slovenska hokejska reprezentanca Profimedia
Slovenci izgubili tudi zadnjo tekmo na SP, boljši tudi Kazahstan.

Slovenska hokejska reprezentanca je na sedmi, zadnji tekmi na svetovnem prvenstvu elitne skupine v Latviji danes izgubila s Kazahstanom s 3:4 (1:1, 1:1, 1:2). Slovenci že po nedeljskem porazu s Slovaki niso imeli več možnosti za obstanek med elito, SP so končali na zadnjem mestu predtekmovalne skupine B brez točk. Slovenija je po današnjem porazu edina ekipa na SP, ki ni osvojila niti točke.

Slovenija bi za ohranitev upov za obstanek v tej konkurenci na nedeljski tekmi s Slovaki potrebovala vsaj točko oziroma neodločen izid po rednem delu. A po porazu Slovencem niti zmaga na današnjem medsebojnem obračunu s Kazahstanom ne bi pomagala.

Danes je med vratnicama prvič na SP stopil tretji vratar Žan Us. Slovenija je danes trikrat vodila, zadela sta Anže Kuralt v 2. in 22. minuti ter Jan Drozg v 43., a so se tekmeci vsakič vrnili, na koncu pa z zadetkom v 57. minuti poskrbeli za popoln preobrat.

Slovenska hokejska reprezentanca | Avtor: Profimedia Profimedia

Pred dvobojem s Kazahstanci je Slovenija izgubila preostalih šest tekem. Prvo s Švico visoko z 0:7, potem sta sledila poraza s favoriziranimi Kanadčani (2:5) in Čehi (2:6), povsem enakovredna pa je bila v bojih z Norveško (0:1) in Latvijo (2:3), a je obakrat ostala praznih rok. S Slovaško pa je prav tako izgubila le za gol z 0:1.

Predtekmovalni del SP se bo končal v torek, po štiri najboljše ekipe iz obeh predtekmovalnih skupin se bodo uvrstile v četrtfinale, zadnji iz obeh skupin pa izpadeta v nižji rang tekmovanja za leto 2024.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • radovednica 11:59 23.maj 2023.

    Že pred začetkom je bilo jasno, da nimajo tam kaj iskati. Povsem preprosto in jasno kot beli dan je, da je kvaliteta našega hokeja in igralcev, ki se prodajajo po drugorazrednih evropskih klubih, prenizk in zadostna največ, pa še to ...prikaži več pod vprašajem, za drugi svetovni razred hokeja. To je znano dejstvo in pika. Še v tem drugem razredu imajo večjo srečo kot znanje, da se uvrstijo v prvi razred, kjer je...kot videno.

  • Boschtjan Zupanchich 06:17 23.maj 2023.

    A što da je povedla, ovajjj ? Zgleda, da te Žurnalove strani samo še Neslovenci oziroma migrantiććićći sestavljajo ....

Sorodne novice