Šport
41 ogledov

Slovenke premočne za Grkinje

Slovenke, odbojka CEV
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je z novo zanesljivo zmago končala prvi od dveh turnirjev evropske lige v Nyiregyhazi.

Reprezentanca Slovenije je gladko (3:0) je premagala Grčijo in tako v skupini C po treh tekmah in treh zmagah prepričljivo zaseda prvo mesto.

Slovenke in Grkinje so v dvoboj za prvo mesto vstopile z zanesljivima zmagama proti Madžarski in Romuniji. Kot so trdili v slovenskem taboru, je bilo zmagovalca težko napovedati, in kot je dejal selektor Bruno Najdič, naj bi odločala dnevna forma. In ta je bilo debelo na slovenski strani. Slovenke sicer tokrat niso tako blestele v bloku kot na prvih dveh tekmah, zato pa je deloval napad, v zelo pomembnih trenutkih pa je svoje dodal še servis. Njihova zmaga ni bila niti v enem trenutku vprašljiva, glavna akterka zmage pa je bila zelo razpoložena Monika Potokar.

Konstantna prevlada

Začetek tekme je bil za slovenske igralke na las podoben obračunu z Romunijo. Nezbranost pri sprejemu je botrovala vodstvu Romunk s 3:0, a Slovenke so se hitro zbrale, kar pa je bilo najpomembneje, deloval je napad, ki ga je selektor Bruno Najdič nekoliko pogrešal na prvih dveh tekmah. Marina Cvetanović in Monika Potokar sta poskrbeli, da se je prednost tekmic ekspresno stopila, Tina Grudina je ekipi priborila izenačenje (5:5), dvojni blok Mojce Božič in Saše Planinšec pa je pomenil prvo slovensko vodstvo. Po dobri igri napadalk je bilo to kmalu že občutnejše, po točki Žive Recek je Slovenija vodila 13:9, nekaj trenutkov pozneje tudi 18:13. In prednosti po zaslugi dobrega napada (55 odstoten v prvem nizu) in tudi dobre obrambe ob polju vse do konca niza ni izpustila iz rok.

Prevlado je nadaljevala tudi v drugem nizu, ko je že ob prvem tehničnem odmoru vodila z 8:3, prednost petih točk pa je imela tudi ob drugem. Trije zaporedni asi Sare Najdič, ki se je že v prvem nizu, potem ko je prišla v igro, napovedala še en odličen serverski dan, so pomenili vodstvo 21:13, po krajši krizi pa sta Urška Igličar in Tina Grudina stvari postavili na svoje mesto. Prva je z blokom priborila zaključno žogo, druga pa niz končala z asom.

Najdičeve izbranke so bile na pragu raja, na pragu lepega uspeha, ki jim daje veliko upanja, da se bodo uvrstile v polfinale lige. Zadnji korak je običajno najtežji, a se ga Slovenke niso ustrašile. Tudi v tretjem nizu so spet takoj prevzele pobudo, do drugega tehničnega odmora so vodile s tremi, štirimi točkami razlike. Ob odmoru je bilo 16:13, odlična servisa Grudine sta razliko povišala na +5, as Igličarjeve na +6 in nasmehi na obrazih slovenskih igralk so potrjevali, da prednosti ne bodo zapravile.

Evropska liga, izid:

Slovenija - Grčija 3:0 (21, 18, 18)
Potokar 14, Cvetanović 12, Grudina 11; Kiosi 12

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.