Šport
74 ogledov

Tudi v drugo zanesljiva zmaga

Odbojkarice, evropska liga OZS
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v drugem krogu prvega turnirja evropske lige v Nyiregyhazi še drugič zmagala. Po domači reprezentanci je premagala še Romunijo, tudi njo s 3:0 (21, 14, 21).

Slovenke so po Madžarski prišle še do enega lepega skalpa. Romunke so premagale brez velikih težav, to pa predvsem zaradi dobrega sprejema in še posebej blestečega bloka, v katerem sta kraljevali Saša Planinšec, najboljša in s 15 točkami tudi najučinkovitejša igralka tekme, ter Tina Grudina. Ko je bilo najbolj pomembno, sta svoje dodali izkušeni Marina Cvetanović in Monika Potokar, pohvale si spet zaslužita tudi obe podajalki in pa tudi rezervna korektorica Urška Igličar, ki je v zaključku tretjega, najbolj izenačenega niza dosegla nekaj pomembnih točk.

Slovenke so tekmo začele v isti postavi, a slabše kot dan prej proti Madžarski. Na sprejemu so imele kar nekaj težav, toda tudi Romunke niso bile dosti boljše, vseeno pa se je dalo hitro videti, kdo je kakovostnejši. Samo vprašanje časa je bilo, kdaj bodo varovanke Bruna Najdiča v prvem nizu zlomile odpor tekmic. Tega so načele po štirih zaporednih točkah, ko so povedle s 15:11, dokončno pa ga je, tako kot na tekmi proti Madžarski, zlomila menjava podajalke in korektorke. Sara Najdič je dosegla dva zaporedna asa in še en odličen servis za vodstvo 20:15, to pa je bilo za Romunke kljub nepopustljivosti preveč, Saša Planinšec, s sedmimi točkami najučinkovitejša igralka prvega niza, je s prvim tempom Slovenijo popeljala v vodstvo z 1:0.

Najdičeve izbranke so ujele ritem, na začetku drugega niza je vse delovalo, kot mora, z blokom Tine Grudine, že četrtim slovenskim v prvem delu niza, so povedle z 9:3, z napako tekmic pa vodstvo še povišale. Romunski trener je poskušal z odmori, menjavami, a nič ni pomagalo, prednost je samo še naraščala. Po asu Marine Cvetanović je bilo na semaforju že 14:4, po novi napaki Romunk pa tudi 15:4. Nekaj slabših trenutkov (7:15) je Najdič prekinil z odmorom, po katerem sta spet odlični Grudina in Potokarjeva prednost vnovič povišali na deset točk, kar je zadostovalo za mirno končnico.

Zato pa ni bil nič kaj miren začetek tretjega niza, v katerem so Romunke vodile tri do štiri točke, še pri izidu 12:15 Slovenkam ni kazalo najboljše. A servisi Najdičeve, dve točki Urške Igličar in Cvetanovićeve ter zanesljivi napadi Potokarjeve so bile dovolj, da je prišlo do preobrata. Na servis Najdičeve so dosegle šest točk, prišle do vodstva, ki ga niso več izpustile iz rok.

Izjave po tekmi

Bruno Najdič, selektor Slovenije: "Morda na trenutke igra ni bila tako dobra, kot bi si želeli, predvsem v fazi po menjavi. Ampak na srečo so bili drugi elementi na tako visoki ravni, da smo uspeli tekmo zmagati. Pomembno je bilo, da smo v končnici prvega niza strli odpor romunske ekipe, da smo strli njen sprejem. V drugem smo nato to le še nadaljevali, v dveh pozicijah s servisi hitro rešili niz. V tretjem nam to dolgo ni uspevalo, če imajo Romunke dober sprejem, so v napadu zelo nevarne, toda spet smo se pravočasno rešili. Zelo sem zadovoljen s sprejemom, še bolj pa z blokom, ki je bil najboljši, odkar smo letos skupaj. Zdaj moramo pozabiti na vse, kar se je dogajalo, in misli preusmeriti na Grkinje, ki so kar presenetljivo dobre."

Saša Planinšec, blokerka Slovenije: "Zelo smo vesele. Pomembno se mi zdi, da smo v zadnjem nizu nadomestile zaostanek, kar nam je omogočilo še drugo zmago s 3:0. Še vedno pa mislim, da imamo kar nekaj rezerv v igri, lahko še stopnjujemo svojo igro, čeprav smo danes odlično igrale pri sprejemu, obrambi in v bloku. Igrale smo, kot smo se dogovorili, a lahko smo še boljše. Predvsem velja to za napad, v katerem bomo morale biti boljše, če želimo premagati še Grčijo. Že dolgo vemo, da smo dobra blokerska ekipa, nekaj časa tega nismo kazale, danes pa je to vendarle prišlo na dan. S Tino Grudino se odlično razumeva, dopolnjujeva, verjamem, da bova skupaj prikazale še veliko dobrih tekem. Upam, da že jutri proti Grčiji, ki je najbrž tu najboljša ekipa."

Katja Medved, libero Slovenije: "Igram v romunski ligi, poznane so mi razmere z njeno reprezentanco. Od nje nisem pričakovala pretresljivih reči in jih tudi ni bilo. Tu ne igrajo z najmočnejšo ekipo, je pa vprašanje, ali bi bile boljše z njimi. Ta ekipa sicer imam potencial, nekajkrat so tudi danes potegnile, toda naš blok jim ni dovolil več. Nisem pričakovale tako gladke zmage, mislila sem, da se bomo bolj steple, a tudi tako ni bilo slabo. Z Grkinjami se ne obremenjujem, tudi one so Romunke premagale 3:0, toda mi se bomo na njih dobro pripravile in bomo videli, kako nam bo šlo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.