Šport
71 ogledov

Slovenke vrnile udarec Čehinjam

slovenska rokometna reprezentanca slovenija rokomet ženske Simon Maljevac
Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na drugi pripravljalni tekmi s Češko na Ptuju zmagala (33:28).

Slovenske rokometašice v tednu Evropske rokometne zveze (EHF) igrajo kar štiri tekme s Čehinjami in Madžarkami.

Na prvih dveh s Češko je bil izkupiček izbrank Uroša Bregarja polovičen; na Ptuju so po sredinem porazu s 27:30 danes z boljšo in učinkovitejšo predstavo zmagale s 33:28.

Odločitev sredi drugega polčasa

Po izenačenem prvem delu, v katerem si je vsaka od ekip priigrala eno nekoliko večje vodstvo (domače 7:5, gostje pa 14:10), je bil ob polčasu izid neodločen, potem ko so Slovenke s serijo zadetkov izničile naskok tekmic.

Odločilno za zmago Slovenk je bilo odboje sredi drugega polčasa. Čehinje so še vodile za gol pri 24:23, potem pa so Slovenke stopile na plin. Delni izid 7:1 je poskrbel za preobrat, pri vodstvu 30:25 pa je bila zaloga dovolj velika, da so jo domače rokometašice brez težav obdržale do konca in slavile s petimi goli naskoka.

V slovenski reprezentanci so bile tokrat najbolj razpoložene tri rokometašice, ki so dosegle po pet golov, Ana Gros, Nina Jeriček in Maja Užmah Šon.

Prijateljska tekma:

Slovenija - Češka 33:28 (15:15)
Gros, Jeriček, Užmah Šon po 5; Jeradkova 6.

Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.