Šport
37 ogledov

Slovenke začele s porazom

Kaja Juvan Profimedias Kaja Juvan
Slovenke prvi dan izgubile proti Hrvaticam.

Slovenska teniška reprezentanca je v prvem krogu 1. evroafriške skupine pokala Fed v estonskem Tallinnu izgubila proti Hrvaški z 1:2. V četrtek Slovenke čaka Madžarska, v petek pa Švedska.

V prvem dvoboju je Kaja Juvan morala priznati premoč Lei Bosković, ki je slavila s 6:2, 4:6 in 6:2. Zatem je Tamara Zidanšek s 6:3 in 6:1 premagala Teno Lukas. V igri dvojic sta Slovenijo zastopali Zidanškova in Nina Potočnik, ki sta z 1:6 in 3:6 izgubili proti Dariji Jurak in Teni Lukas.

Švedska je v prvem krogu z 2:1 premagala Madžarsko.

V Tallinnu nastopa štirinajst reprezentanc, ki so razdeljene v štiri skupine. Zmagovalke skupin se bodo potegovale za dve mesti v kvalifikacijah za drugo svetovno skupino, zadnjeuvrščene bodo igrale za obstanek v prvi evroafriški skupini, ostale pa bodo še eno leto članice prve evfroafriške skupine.

"Kaja si je žal v prvem nizu malce poškodovala gleženj, ki jo je oviral v nadaljevanju dvoboja. Tamara je odigrala vrhunsko in nasprotnici ni pustila nobenih možnosti za zmago. V dvojicah pa sta bili Hrvatici enostavno boljši. Tamara in Nina sta imeli nekaj priložnosti v drugem nizu, ki jih žal nista izkoristili. Zagotovo pa se pozna, da je Daria Jurak 53. na lestvici WTA dvojic."

Andrej Kraševec, kapetan

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice