Šport
17 ogledov

Slovenski rokometaši zlahka prek Grkov

Dolenec Reuters
Slovenska moška rokometna reprezentanca je v današnji uvodni tekmi mednarodnega turnirja v Innsbrucku premagala Grčijo z 31:21 (16:10).

Oslabljena slovenska izbrana vrsta - iz različnih razlogov manjkajo Vid Kavtičnik, Jure Natek, Nenad Bilbija, Borut Mačkovšek, Gorazd Škof, Matjaž Brumen, Peter Pucelj, Uroš Zorman, Dragan Gajić, Luka Žvižej in David Špiler - je zmagovito začela turnir na Tirolskem. V uvodni tekmi je zanesljivo premagala Grčijo. V petek se bo pomerila s Češko, v soboto pa z Avstrijo. V slovenski vrsti sta bila najbolj učinkovita Jure Dolenec s sedmimi in Jure Dobelšek s petimi goli.

Začetek tekme je minil v precej živčni in neučinkoviti igri z napakami na obeh straneh, izid pa je bil trikrat zapored izenačen (1:1, 2:2, 3:3). Nato so slovenski rokometaši med osmo in 15. minuto dosegli pet zadetkov zapored in sredi prvega polčasa povedli z 8:3. Grki so vzeli minuto odmora, ki pa ni pretirano pomagala, saj so Slovenci zlahka držali visoko prednost.

Najvišja razlika v korist Slovenije v prvem polčasu je bila sedem zadetkov (11:4 v 19. minuti), nato pa so se nasprotniki dvakrat približali na minus štiri (12:8 v 22. minuti in 14:10 v 27. minuti). Na odmor je četa Borisa Deniča odšla z vodstvom 16:10, slovenski selektor pa je ves čas rotiral svoje igralce, tako da so vsi dobili priložnost za igro in minutažo.

V drugem delu so Grki zaostanek znova zmanjšali na štiri zadetke (20:16 v 45. minuti), zadnji del tekme pa je povsem minil v znamenju reprezentance Slovenije. Vratarja Primož Prošt in Matevž Skok sta na celotni tekmi skupaj zbrala kar 20 obramb, v polju pa so v polno zadevali predvsem Dolenec, Dobelšek in Jure Sušin.

Ko so grški rokometaši videli, da jim je možnost za morebiten preobrat dokončno pobegnila iz rok, so začeli delati tehnične napake in streljati iz neizdelanih akcij in položajev. Raztrgano in neučinkovito igro Grčije so Slovenci spretno kaznovali s hitrimi (pol)protinapadi in neusmiljeno polnili nasprotnikovo mrežo. Slabih pet minut pred koncem je slovenska reprezentanca prvič povedla z desetimi goli naskoka (29:19), dve minuti pozneje pa si je priigrala tudi najvišjo razliko na tekmi v olimpijski dvorani v Innsbrucku - bilo je kar enajst zadetkov (30:19).

Innsbruck, pripravljalni turnir:

Slovenija : Grčija 31:21 (16:10)
Dolenec 7 (3), Dobelšek 5, Sušin 4; Tzimourtos 5 (1), Mastorogiannis in Balomanos 3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.