Šport
55 ogledov

Smrt 24-letnega bejzbolista: priprli brata

Greg Halman bejzbol Seattle Detroit EPA
V ponedeljek zjutraj je v Rotterdamu preminil 24-letni igralec bejzbola in član ameriške ekipe Seattle Mariners Greg Halman. Nizozemska policija ga je našla zabodenega in močno okrvavljenega, na kraju nesreče pa mu niso mogli rešiti življenja. Zgodba je šokantni obrat dobila kasneje, saj se je razvedelo, da naj bi bil glavni osumljenec za okrutno dejanje njegov dve leti mlajši brat Jason.

"Štiriindvajsetletnik je danes zjutraj umrl zaradi vbodnih ran, aretirali pa smo 22-letnega brata žrtve," je za Reuters povedala predstavnica za odnose z javnostmi pri rotterdamski policiji. V skladu z nizozemskimi zakoni imena niso izdali, za Associated Press pa so pri policiji še povedali: "Trenutno je priprt, zaslišanje pa še poteka. Nekaj časa bo trajalo, preden bomo izvedeli, kaj se je zgodilo." Halmanov mlajši brat Jason naj bi po poročanju nizozemskih medijev leta 2004 igral na svetovnem prvenstvu v bejzbolu, njun oče Eddy pa je profesionalno kariero oddelal prav na Nizozemskem. Halmanova družina je že potrdila njegovo smrt.

Umrli Halman je tulipanom pomagal do evropskega naslova leta 2007. V lanski sezoni je igral za ekipo Mariners v najmočnejši ligi MLB, nekaj časa pa je zastopal tudi vrste Tacome v Pacific Coast League. Halman je, ko ni igral v ZDA, pomagal pri promociji športa v Evropi, kjer je organiziral treninge za mlade.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.