Šport
3089 ogledov

Šok! Odlični odbojkarski reprezentant še drugič doživel srčni zastoj

Martin Perin Profimedia
Stanje belgijskega odbojkarskega reprezentanta naj bi bilo stabilno.

Iz Belgije prihajajo grozljive novice, potem ko je tamkajšnji odbojkarski reprezentant Martin Perin tekom tekme doživel srčni zastoj, po katerem je bil nemudoma prepeljan v bolnišnico.

Po prvih informacijah naj bi bil že tekom transporta v bolnišnico pri zavesti, njegovo stanje pa naj bi bilo stabilno. Prav tako naj bi bil v stanju odgovarjati na vsa zdravniška vprašanja.

Martin Perin | Avtor: Profimedia Profimedia

Do drame je sicer prišlo na tekmi med Perinovim aktualnim klubom Greenyard Maaseik in njegovim domačim klubom Waremme, katerega barve je tudi sam nekoč branil in za katerega še danes igra njegov brat Pierre Perin.

Tekma se je na koncu kljub dramatičnemu zapletu nadaljevala, Maaseik pa je na koncu prišel do zmage, čeprav igralcem ni bilo do pretiranega slavja, saj so bile njihove misli pri soigralcu, ki se je boril za življenje.

Martin Perin | Avtor: Profimedia Profimedia

To sicer ni bil prvi takšen primer v karieri komaj 21-letnega belgijskega reprezentančnega libera, saj je prvi srčni zastoj doživel že na tekmi oktobra 2022. Takrat so mu vgradili defibrilator, ki naj bi mu vsaj po pisanju tamkajšnjih medijev tokrat celo rešil življenje.

Perin se je sicer Maaseiku pridružil leta 2021, pred tem pa je celotno mlado kariero igral za Waremme, kjer je slačilnico delil tudi s Slovencem Žanom Novljanom.

Martin Perin | Avtor: Profimedia Profimedia

V minuli sezoni je bil izbran za najboljšega libera najmočnejše belgijske lige, ko je z Maaseikom osvojil drugo mesto v državnem prvenstvu.

Z belgijsko U17 reprezentanco je bil leta 2017 evropski podprvak, leta 2020 pa z U20 reprezentanco bronast. Od leta 2021 je redni član belgijske reprezentance, s katero je bil na zadnjem evropskem prvenstvu deveti.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Antivaxer 05:54 07.februar 2024.

    Klimatske spremembe pa to... Nenormalno veliko srčnih zastojev zadnje obdobje po plandemiji! Seveda so se dogajali tudi prej, ampak ne v takem številu! Pazite nase!

Sorodne novice