Šport
7173 ogledov

Šok! Trofejni slovenski reprezentant pozitiven na doping testu!

Danijel Koncilja Profimedia
Slovenski odbojkarski reprezentančni srednji bloker je bil pozitiven na dopinškem testu. Klub je nemudoma prekinil sodelovanje.

Iz slovenskega serijskega odbojkarskega prvaka ACH Volley Ljubljana prihaja šokantna novica, da so nepreklicno prekinili sodelovanje s slovenskim reprezentančnim srednjim blokerjem Danijelom Konciljo.

Iz kluba so sporočili, da je bil razlog za predčasno prekinitev pogodbe igralčev pozitiven dopinški test s pokalne tekme proti Mariboru iz začetka meseca.

Igralec naj bi v soboto obvestil vodstvo kluba o rezultatu testa, večkratni slovenski prvaki, ki do tovrstnih zadev postopajo z ničelno toleranco, pa so nemudoma enostransko prekinili pogodbo.

Iz kluba so še razkrili, da je bil njihov član prve postave pozitiven na prepovedano substanco Carboxy THC, ki je večini znana kot marihuana.

ACH Volley bo tako v zaključek sezone vstopil brez enega svojih najboljših igralcev ter z veliko luknjo v igralskem kadru na položaju srednjih blokerjev.

33-letni Koncilja je sicer tudi pomemben član slovenske reprezentance, s katero je osvojil srebro na evropskem prvenstvu leta 2015 in bron na minulem evropskem prvenstvu leta 2023.

Slovenska odbojkarska reprezentanca | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Avatar Iuckyss
    Iuckyss 07:20 31.marec 2024.

    Saj niste resni...THC kot doping.?!, Še dobro, da ni zaspal na tekmi...

Sorodne novice