Šport
15 ogledov

Sokoli sposobni tudi za finale!

Prešnjo soboto so klonili proti Vukovom, to pa premagali Wolves. (Foto: Boštjan Žurnal24 main
Ljubljana Silverhawks bodo polfinale mednarodne lige Cefl tretjega julija igrali doma! To so si prislužili s sobotno zmago nad Budapest Wolves 26:10, ki jim je zagotovila drugo mesto po rednem delu.
Polfinale lige Cefl bo na Kodeljevem tretjega julija. Tako kot lani na polfinalu z Beograd Vukovi bi bilo lepo videti polne tribune, ki na zadnjih dveh tekmah niso bile. "Težava je, ker je svetovno nogometno prvenstvo in večina gleda tiste tekme. Navijačev je res nekaj manj, so pa zato veliko glasnejši," pove trener Valant. Če Sokolom uspe v finale, bo le to v Ljubljani 17. 7.

Na zadnji tekmi rednega dela sezone Srednjeevropske lige v ameriškem nogometu (Cefl) so morali Ljubljana Silverhawks za drugo mesto in prednost domačega igrišča v končnici premagati Budapest Wolves. Prvi polčas sobotne tekme na Kodeljevem je videl nekaj napak v napadu, a zato odlično obrambo in tako je bilo po polovici igre 10:10. V zadnji četrtini se je Sokolom odprlo tudi v napadu. Najprej je Jordan Capitanio pritekel dobrih 60 jardov in dve akciji za tem še touchdown. Le nekaj minut kasneje je sledila trick akcija in Jordan je podal za tretji touchdown domačih in neulovljivo prednost 24:10. Ob koncu so Silverhawks še bolj stisnili v obrambi in dobili še dve točki, potem ko so v končni coni ustavili napad Volkov.

To soboto Silverhawks na Štajerskem čaka prvi bowl domače lige. V finalu jih čakajo Kranj Alp Devils. "Seveda bomo šli na zmago in pričakujemo zmago," je odločen Uroš Valant.

"V drugem polčasu smo jih popolnoma zaustavili. Na obrambni liniji smo naredili nekaj menjav in to se je izkazalo za odlično rešitev. Nato je stekel še napad, še posebej drugi touchdown Capitania je bil zelo lep. Najprej je pretekel čez celo igrišče, a so mu zavrnili tek. Takoj zatem je naredil še enkrat isto in to je spreobrnilo tekmo," je odličen drugi polčas opisal trener Uroš Valant in tako omenil ne najbolj naklonjene hrvaške sodnike in velik pomen ameriškega tekača za ekipo. "Na zadnjih dveh tekmah je bil Jordan res odličen. Podlaga na tem igrišču mu zelo ustreza. Za njegov slog teka in pospeševanja je res dobra, zato sem še toliko bolj vesel, da bomo imeli v končnici prednost domačega terena."

Dokazali smo si, da smo sposobni.
Uroš Valant
"Prvi cilj je izpolnjen," izpostavlja Valant in že gleda v tretji julij, ko jim bodo na Kodeljevem v polfinalu nasproti znova stali Wolves. "Glede na to, kako smo jih zdaj premagali, bi morali mi zaigrati v finalu. A imajo dva zelo izkušena trenerja. Posnetek te tekme bodo gledali do onemoglosti in bodo zagotovo našli naše šibke točke." Še kako pomemben bo kader, ki bo na voljo. "Želimo predvsem pozdraviti poškodbe, kar pomeni, da bomo še močnejši na liniji. Borili se bomo tudi z disciplinsko komisijo, saj imata dva igralca zaradi izključitve s prejšnje tekme prepoved nastopa na dveh, a ena je bila povsem neupravičena in tako bomo skušali dobiti nazaj vsaj centra." Največji okrepitvi pa sta Vito Repovž in Matic Pirnat, ki po koncu sezone v avstrijski ligi (za celovške Black Lions) spet lahko igrata za svoj matični klub. "Če ju ne bi imeli, bi bila lahko katastrofa. Sta velika okrepitev," dodaja Valant.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.