Šport
12 ogledov

Španci favoriti, Litovci previdni

Llull Rey Srbija Španija četrtfinale EuroBasket Stožice Ljubljana EPA
Evropsko košarkarsko prvenstvo se je prevesilo v sklepni del. Današnji polfinalni boji bodo ponudili odgovor, kateri reprezentanci se bosta v nedeljo pomerili za naslov evropskega prvaka.

"Na preteklih tekmah smo prikazali podobno intenzivnost pri igri v obrambi. Sami se spomnite tekme proti Hrvaški in zmage z 28 točkami prednosti. Morda smo popuščali v zadnjih nekaj minutah. V četrtfinalu smo v obrambi igrali povsem podobno, v napadu pa smo morda imeli boljši izbor akcij. V polfinalu bomo poskušali storiti dodaten korak naprej in se še izboljšati," je pred današnjo polfinalno tekmo proti Franciji za uradno spletno stran prvenstva povedal španski selektor Juan Orenga.

Francoski krilni center Boris Diaw nestrpno pričakuje današnji obračun velikih tekmecev, ki sta se pomerila v finalu leta 2011 v Litvi. Tam so slavili Španci, Diaw pa danes pričakuje drugačen razplet: "Na ta obračun ne gledamo z vidika maščevanja, saj pravzaprav res ne gre za to. Gre bolj za našo pot do vrha Evrope. Tudi marsikateri naš igralec ne gleda na pretekle poraze tako osebno, saj ga takrat ni bilo zraven. Naša ekipa se z leti namreč precej spreminja. Mislim, da so Španci kljub nekaj odsotnim igralcem še vedno močni. Pau Gasol in Serge Ibaka sta izjemna igralca, zato pod obročem tokrat zagotovo nimajo toliko izbire kot v preteklosti, so pa težišče igre prenesli na zunanjo linijo in tako zdaj Sergio Rodríguez in nekateri drugi igralci igrajo bolje kot sicer. Še vedno so zelo dobri."

Bojijo se hrvaških adutov

V prvem današnjem polfinalu se bosta pomerili Litva in Hrvaška. Litovski selektor Jonas Kazlauskas je poln hvale na račun iger hrvaške reprezentance: "Igrajo zelo dobro košarko. Osvojili so prvo mesto v skupini in suvereno ugnali Ukrajince, kar je dokaz njihove kakovosti. Imajo veliko močnih adutov, zato nas čaka kakovostna analiza njihove igre. Gre za najmočnejšega nasprotnika doslej, čeprav bo s psihološkega vidika to lažja tekma kot proti Italiji. Sistem tekmovanja je zelo krut, saj pred polfinalno tekmo nimamo niti dneva počitka."

Hrvaški selektor Jasmin Repeša je kratko dodal: "Lahko se kosamo z vsakim nasprotnikom. Pripravljeni bomo maksimalno, saj si želimo uvrstitve v finale."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.