Šport
19 ogledov

Španka ustavila Hercogovo

polona hercog osvojila bastad EPA
Španka Anabel Medina Garrigues je v finalu teniškega turnirja serije WTA v Palermu gladko z 2:0 v nizih ugnala najboljšo slovensko teniško igralko Polono Hercog, ki je tako ostala brez drugega turnirja v slabih desetih dneh.

Najboljši slovenski teniški igralki Poloni Hercog ni uspelo osvojiti svojega drugega turnirja WTA. Potem ko je prejšnji teden zmagala v Bastadu na Švedskem, je morala danes v finalu turnirja v Palermu z nagradnim skladom 220.000 dolarjev priznati premoč izkušeni Španki Anabel Medini Garrigues, ki je zmagala s 6:3 in 6:2.

"Seveda sem razočarana, saj sem želela zmagati. Dala sem vse od sebe, igrala maksimalno, vendar to danes ni bilo dovolj. Zagotovo se mi je poznala utrujenost po dveh napornih tednih, hkrati pa je tudi Garriguesova odigrala izjemno dobro. Zadela je nekaj takih udarcev, da še sama ni vedela, kako ji je to uspelo. Pač pride tudi takšen dan; ti ne zadeneš tistega, kar bi moral oziroma kar običajno zadeneš, njej pa je šlo vse v igrišče. Tudi zato si je zaslužila zmago," je dejala Hercogova.

Dvajsetletna Mariborčanka se navkljub porazu na Siciliji zadovoljna in polna samozavesti odpravlja v ZDA, kjer jo v prihodnjih tednih čakajo pripravljalni turnirji za četrti grand slam sezone, odprto prvenstvo ZDA v New Yorku. Hercogova je namreč v zadnjih dveh tednih zabeležila devet zmag in poraz v finalu proti Garriguesovi, tako da bo na novi lestvici WTA še izboljšala že zdaj svojo najvišjo uvrstitev, 37. mesto.Devetindvajsetletna Garriguesova je osvojila svojo enajsto lovoriko na turnirjih WTA, od tega že peto v Palermu.

Hercogova je bila v finalu ves čas v zaostanku. V startu je dvakrat izgubila svoj začetni udarec, tako da je Španka povedla s 3:0 in zaključila prvi niz po 41 minutah igre. Podobno pa je potekal tudi drugi niz. Hercogova si je takoj nabrala zaostanek z 0:2, nato z 1:4 in dvoboj končala po napaki na mreži. Garriguesova je na koncu osvojila 59 točk za lestvico WTA, Hercogova pa 43.

Palermo, WTA, finale:

Polona Hercog (Slo/7) : Anabel Medina Garrigues (Špa/5) 3:6, 2:6

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.