Šport
11 ogledov

Špekulacije so zdaj končane

vladimir kličko tyson fury EPA
Svetovni boksarski prvak v težki kategoriji Irec Tyson Fury bo naslov branil proti slavnemu Ukrajincu Vladimirju Kličku, in sicer 29. oktobra v Manchestru.

"Špekulacij je bilo veliko, zdaj so končane. Boksarja, njuni zastopniki in sponzorji so pripravljeni. Gremo," je v sporočilu zapisal Peter Fury.

Fury je novembra lani po soglasni odločitvi sodnikov Klička premagal v Düsseldorfu, kar je bil za Ukrajinca prvi poraz v zadnjih desetih letih, s tem pa osvojil naslov svetovnega prvaka po verzijah WBA, WBO, IBO in IBF.

Slednjega so mu nato sicer odvzeli, ker se je za povratni dvoboj dogovoril s Kličkom, čeprav bi moral biti njegov naslednji izzivalec Kličkov rojak Vjačeslav Glazkov.

Povratni dvoboj med Furyjem in Kličkom bi moral biti že 9. julija, a so ga preložili zaradi Irčeve poškodbe. Ta poškodba je bila sumljiva Britanski protidopinški agenciji, ki je sumila, da si je pomagal z nedovoljenimi poživili, kar pa je zanikal in napovedal tožbo.

Fury je v svoji karieri še neporažen, dobil je vseh 25 dvobojev, 18 še pred iztekom zadnje runde.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.