Šport
27 ogledov

Srebotnikova in Hercogova uspešni

katarina srebotnik EPA
Katarina Srebotnik se je med dvojicami uvrstila v finale turnirja WTA v Brisbanu z nagradnim skladom milijon dolarjev. Polona Hercog je uspešno začela kvalifikacije za glavni turnir v Sydneyju.

Katarina Srebotnik je skupaj s Francozinjo Caroline Garcia, s katero sta četrti nosilki, v polfinalu izločila prvopostavljeno indijsko-tajvansko navezo Sania Mirza/Su-Wei Hsieh s 4:6, 7:6 (1) in 10:8. Slovensko-francoska dvojica se bo v finalu merila s Švicarko Martino Hingis in Nemko Sabine Lisicki.

Polona dobro začela kvalifikacije

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je uspešno začela kvalifikacije za glavni turnir v Sydneyju z nagradnim skladom 731.000 dolarjev. V prvem krogu je s 6:2 in 6:4 izločila Avstralko Jessico Moore. V drugem krogu se bo Hercogova pomerila s Čehinjo Katerino Siniakovo, ki je 83. na lestvici WTA, torej enajst mest pred Slovenko.

Caroline in Venus za lovoriko v Aucklandu

V finalu teniškega turnirja WTA v Aucklandu se bosta pomerili prva nosilka Caroline Wozniacki iz Danske in Američanka Venus Williams. Wozniackijeva je v polfinalu 250.000 ameriških dolarjev vrednega tekmovanja premagala Čehinjo Barboro Zahlavovo Strycovo s 4:6, 6:3, 6:4, Williamsova je bila s 6:0 in 6:3 boljša od rojakinje Lauren Davis.

Auckland (250.000 USD), polfinale:

Caroline Wozniacki (Dan/1) : Barbora Zahlavova Strycova (Češ/4) 4:6, 6:3, 6:4;
Venus Williams (ZDA/3) : Lauren Davis (ZDA) 6:0, 6:3.

Brisbane (1 milijona USD), polfinale:

Srebotnik/Garcia (Slo/Fra/4) : Mirza/Hsieh (Ind/Tvn/1) 4:6, 7:6 (1), 10:8.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.