Šport
25 ogledov

Stoch je imel srečo, Maksimočkin pač ne

Maksimochkin Maksimočkin Soči 2014 olimpijske igre velika skakalnica trening pad EPA
Ruski smučarski skakalec Mihail Maksimočkin se je ob včerajšnjem padcu poškodoval, Kamil Stoch pa jo je odnesel brez posledic.

Smučarski skakalci imajo na teh olimpijskih igrah precej težav s padci, kar je na lastni koži občutil tudi slovenski šampion Robert Kranjec. Brez težav ni minil niti sredin preizkus velike naprave. Tokrat sta jo skupila Rus Mihail Maksimočkin in novi olimpijski prvak, Poljak Kamil Stoch.

Zadnji je imel srečo v nesreči, saj je padec prestal brez poškodbe in bo tekmovanje lahko nadaljeval, žal pa tega ne moremo reči za Maksimočkina. Predsednik ruske smučarske zveze Aleksander Uvarov je namreč po obisku bolnišnice sporočil, da si je njegov varovanec zlomil več reber.

"Za zdaj ne kaže, da bi se Maksimočkin lahko udeležil nadaljnjih tekmovanj. A kot vemo, športniki včasih vztrajajo in želijo kljub svojim poškodbam nadaljevati. Končno odločitev o tem morajo zdaj sprejeti Maksimočkin, njegovi trenerji in zdravniki," je povedal Uvarov. 20-letni Maksimočkin naj bi še danes zapustil bolnišnico in se vrnil v olimpijsko vas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.