Šport
95 ogledov

Dober začetek, slabo nadaljevanje

SŽ Olimpija Facebook
Predzadnja tekma rednega dela lige ICEHL se ni razpletla po željah ljubljanskih hokejistov.

Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi 51. kola lige ICEHL doma izgubili s Fehervarjem (3:6). Ljubljanski hokejisti so danes igrali zadnjo tekmo na domačem ledu v rednem delu. Skušali so popraviti vtis po nedeljskem visokem porazu z vodilnimi Celovčani (1:8), a so na koncu klonili tudi proti drugi ekipi lige. 

Poraz ni vplival na položaj Ljubljančanov na lestvici, saj so si že pred tem zagotovili dodatne kvalifikacije za končnico, poraz v Celovcu pa je tudi odnesel še zadnje, že prej precej majhne teoretične možnosti za neposredno uvrstitev v končnico oziroma za preboj na šesto mesto.

Tekma v Tivoliju je bila precej pomembnejša za moštvo slovenskega reprezentanta Anžeta Kuralta. Madžari so tik pred koncem rednega dela na drugem mestu, končnico imajo že dolgo v rokah, se pa s tretjim Salzburgom borijo za uvrstitev v hokejsko ligo prvakov, kar prinaša še drugo mesto po rednem delu.

Preobrat v drugi tretjini

Začetek je bil v znamenju zeleno-belih. Ti so v prvi tretjini igrali poletno in razigrano, svoje priložnosti pa spreminjali v zadetke. Začel je Jan Ćosić v sedmi minuti, na 2:0 je povišal spretni Trevor Gooch, domači pa so pred koncem tretjine tudi hitro odgovorili na prvi madžarski gol ter z zadetkom Aljaža Predana spet povečali naskok na +2.

A po drugi tretjini so se razmerja moči spremenila. Fehervar je pritiskal, vratar Lukaš Horak je imel vse več dela, gostje pa so bili vse bolj uspešni. Najprej so znižali kmalu po začetku tega dela, nato pa v manj kot minuti pred koncem druge tretjine dosegli še dva gola in naredili popoln preobrat za vodstvo s 4:3.

Po tem zaostanku se domačim ni več uspelo vrniti. Tudi v zadnji tretjini so gostje nadzorovali potek tekme, premoč potrdili še z dvema goloma in dokazali, da so upravičeno pri vrhu lestvice.

Najprej na dve zmagi

V zadnjem kolu bodo zmaji v petek gostovali v Linzu, že v nedeljo pa jih čaka prva tekma dodatnih kvalifikacij. Te bodo igrali po sistemu na dve zmagi.

Sedmouvrščena ekipa rednega dela pa si bo lahko izbrala za tekmeca bodisi deveto ali deseto ekipo, medtem ko bo osma igrala s tekmecem, ki bo ostal.

ICEHL, 51. kolo:

SŽ Olimpija - Fehervar 3:6 (3:1, 0:3, 0:2)
Asiago - Black Wings Linz 1:4 (1:0, 0:0, 0:4)
Graz 99ers - Bolzano 0:7 (0:3, 0:2, 0:2)
Salzburg - Vienna Capitals 6:1 (2:0, 2:0, 2:1)
VSV Beljak - TWK Innsbruck 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Vorarlberg - Val Pusteria 4:3 (1:1, 2:0, 1:2)

LESTVICA:
1. KAC Celovec 102
2. Fehervar 92
3. Salzburg 90
4. Bolzano 79
5. Black Wings Linz 78
6. VSV Beljak 77
7. TWK Innsbruck 74
8. Val Pusteria 72
9. SŽ Olimpija 66
10. Vorarlberg 65
11. Vienna Capitals 48
12. Asiago 43
13. Graz 99ers 32

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.