Šport
44 ogledov

Tekla po sosednji progi do zmage

Veronica Campbell-Brown EPA
Svetovna prvakinja iz leta 2011 Veronica Campbell-Brown je na svetovnem prvenstvu v Pekingu zašla na sosednjo stezo. IAAF je ni diskvalificirala.

Veronica Campbell-Brown je v zavoju teka na 200 metrov storila napako in stekla na sosednjo stezo in nato po njej nadaljevala do cilja. Jamajčanka je v predskupini startala na progi 5, končala pa jo je na stezi 6. Pravila so ji vseeno omogočila, da bo nastopila v polfinalu.

Campbell-Brown se je po tekmi izgovorila na glavobol in s stadiona odšla brez izjav za medije. Pošteno pa je prestrašila Britanko Margaret Adeoye, pred katero se je pojavila po zavoju. "Razmišljala sem 'ali sem zamočila jaz, ali ona?' Pravzaprav mi je pomagala priti do ciljne črte, zato je vse v redu. Trudila sem se le priti bližje k njej, zdelo se mi je, da jo bodo diskvalificirali," je dejala britanska sprinterka, ki je v cilj sicer pritekla kot tretja in se prav tako prebila v polfinale.

Jamajške atletinje sicer niso kaznovali z diskvalifikacijo. Pravila IAAF namreč pravijo, da ni razloga za to, 'če s prehodom v sosednjo (desno progo, torej je tek za Campbel-Brownovo bil še nekoliko daljši, op. p.) stezo ni bila pridobljena nikakršna prednost, pri tem pa ni bila atlet/atletinja na njej oviran(a) ali kako drugače onemogočen njegov/njen normalen tek."

V polfinalu tudi Slovenka

V polfinale teka na 200 metrov se je sicer prebila tudi slovenska atletinja Maja Mihalinec. Z osebnim rekordom 23,05 sekunde je dosegla 20. izid med 49 tekmovalkami. Druga slovenska predstavnica Sabina Veit je s 26. izidom (23,18) izpadla.

"Zelo sem zadovoljna s prikazanim na stezi danes. Vso sezono sem bila dobro pripravljena in tudi sem sem prišla v dobri formi, za čase okrog 23 sekund. Tudi na zadnjih treningih pred SP sem bila veliko hitrejša kot kdajkoli prej. Verjela sem vase in to dokazala, sedaj pa upam, da je ostalo še kaj moči v nogah za jutrišnji polfinale in čim boljšo uvrstitev," je bila zadovoljna Mihalinčeva, ki se je v polfinale prebila po času.

Po vrnitvi s študija v ZDA se je poleg teka na 100 m v zadnjih dveh sezonah posvetila tudi dvakrat daljši razdalji: "Letošnja sezona je prva, v kateri sem tekla tako veliko tekem na 200 m, tudi nisem nikoli dva dni zapored tekla na tej razdalji, kot bom na tem SP. Zato ne vem, kaj naj pričakujem jutri. Nimam pa česa izgubiti, svoj cilj sem z osebnim rekordom in uvrstitvijo v polfinale že dosegla. Z najboljšimi se še ne bom mogla meriti, mogoče prihodnje leto, s sredino pa že."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.