Šport
20 ogledov

Tekmica Žolnirjeve storila samomor

Caudia Heill je Urško Žolnir (na sliki) premagala na olimpijskih igrah v Pekingu Žurnal24 main
Avstrijska judoistka Caudia Heill, ki je v Atenah v polfinalu kategorije do 63 kilogramov srečno premagala Urško Žolnir, je v četrtek na Dunaju storila samomor.

Dobitnica srebrne olimpijske kolajne z iger v Atenah, avstrijska judoistka Claudia Heill, je v četrtek na Dunaju storila samomor. Devetindvajsetletna judoistka, ki je v Atenah v polfinalu kategorije do 63 kilogramov srečno premagala Urško Žolnir, je skočila s šestnadstropne zgradbe in bila na mestu mrtva.

"Vsi, ki smo jo poznali, smo šokirani. Bila je zelo aktivna oseba in nikoli ji ne bi pripisali česa takega. Ni kazala nobenih znakov depresije," je za avstrijsko televizijo dejal predsednik avstrijske judo zveze Paul Kutschera.

Heillova je bila leta 2001 in 2005 tudi evropska prvakinja, leta 2008 je bila na olimpijskih igrah v Pekingu peta, upokojila pa se je leta 2009. V zadnjem času je delala kot trenerka mlajših judoistk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.