Šport
23 ogledov

Tepeševa osma, zmagovalki Iraschkova in Mattelova

Slovenke Ljubno smučarski skoki ženske pograjc tepeš požun bogataj Anže Petkovšek
Francozinja Coline Mattel in Avstrijka Daniela Iraschko (231,1 točke) sta si razdelili zmago na drugi tekmi svetovnega pokala v Sočiju, tretja je bila Japonka Sara Takanaši (228,9), vodilna v svetovnem pokalu smučarskih skokov to zimo.

V slovenski vrsti se je najbolj izkazala Anja Tepeš (211,5), ki je z osmim mestom prišla do uspeha kariere.

Tepeševa je z 11. mesta po prvi seriji na koncu napredovala na osmo in se prvič v karieri povzpela med najboljšo deseterico. Slovenke so danes dosegle lep ekipni uspeh. Eva Logar (205,9) je v finalu napredovala na 12. mesto, Špela Rogelj (104,8) je bila 14., Urša Bogataj je v finalu zdrsnila iz najboljše deseterice in končala na 16. mestu, Maja Vtič (197,9) pa je bila 22. Žirija tekmovanja je po prvi seriji diskvalificirala sicer najboljšo Slovenko Katjo Požun, ki je danes dosegla 17. rezultat.

Naslednje prizorišče svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske bo avstrijski Ramsau, ki bo 13. in 14. decembra gostil dve tekmi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.