Šport
14 ogledov

''The Djoker'' strah in trepet nasprotnikov

novak đoković EPA
Prvi igralec sveta Novak Đoković uživa podoben uvod v sezono, kot ga je beležil leta 2011. Srbski teniški šampion je v letošnji sezoni dobil 13 zaporednih obračunov in osvojil dva turnirja. Zmagoviti niz najboljšega igralca na svetu sicer znaša že 18 tekem, saj je zadnji poraz zabeležil lani na turnirju serije masters v Parizu.

Novak Đoković, dvakratni zmagovalec mastersa v Indian Wellsu, je nesporni favorit turnirja v Kaliforniji, kar dokazuje njegova brezhibna statistika v letošnji sezoni. Prvi igralec sveta se je pred začetkom uvodnega mastersa sezone udeležil dveh turnirjev in osvojil dve tituli. V finalu OP Avstralije je premagal Andyja Murraya in slavil že četrti naslov v deželi tam spodaj, v Dubaju pa je odpravil Tomaša Berdycha in v žep pospravil četrti naslov na turnirju v Združenih Arabskih Emiratih.

novak đoković | Avtor: EPA EPA

Đoković je dobil 13 zaporednih obračunov - 18, če upoštevamo lansko sezono -, zato teniški mediji že vlečejo vzporednice z zgodovinskim podvigom leta 2011, ko je Nole zmagal kar na 41 zaporednih srečanjih. ''Počutim se enako, glede na to, kako sem začel sezono. Na leto 2011 imam lepe spomine. To je bilo daleč najbolj uspešno leto v moji karieri,'' je povedal Đoković in v naslednji sapi posvaril: ''Prezgodaj je, da bi napovedovali, kaj se bo zgodilo. Moja miselnost bo ostala enaka - užival bom v teh trenutkih in poskusil napredovati korak za korakom, potem pa bomo videli, kako daleč lahko grem.''

''The Djoker'' - vzdevek, ki se ga je prijel zaradi številnih komičnih vložkov - je z zmago na OP Avstralije postal prvi igralec v Odprti dobi tenisa, ki je trikrat zapored osvojil uvodni grand slam sezone. Poleg uspehov v Melbournu in Dubaju je Nole zaigral še v prvem kolu Davisovega pokala, kjer je z dvema zmagama Srbiji pomagal preskočiti Belgijo. ''Boljšega uvoda v sezono si ne bi mogel zaželeti. Zmagi v Avstraliji in Dubaju ter igra na trdi podlagi, ki najbolj ustreza moji igri. Indian Wells sem v preteklosti že osvojil in rad preživljam čas tukaj. Upam, da mi bo uspelo zadržati visok nivo igre in bom lahko zaigral s polno mero samozavesti,'' je povedal zmagovalec šestih turnirjev za grand slam.

Pred prihodom v Indian Wells si je Đoković ogledal košarkarko tekmo v Los Angelesu. ''Odlično je bilo. Spoznal sem Kobeja, Dwighta Howarda, Stevea Nasha. Vsi so odlični športniki in prijazne osebe. Presenečen sem bil, da imajo tako radi tenis. Howard mi je povedal, kako je v osmem razredu zmagal na teniškem turnirju, po tem ko so ga učitelji prisilili, da je zaigral, in tako je spoznal svoj talent,'' je zaključil Đoković.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.