Šport
179 ogledov

Thiem pod plazom kritik: "Ne bom si premislil!"

dominic thiem Epa
Eden najboljših tenisačev na svetu kljub kritikam kolega vztraja pri svojem stališču.

Avstrijski teniški as Dominic Thiem je z izjavo, da svojega trdo prisluženega denarja ne bi delil z nižje rangirani tenisači na ATP lestvici, ki primarno igrajo na turnirjih pod okriljem Mednarodne teniške zveze (ITF), izzval bes kolega Nicka Kyrgiosa.

novak đoković Različni pogledi Šport Thiem 'uničil' Đokovića: "Zakaj bi jim dajal denar?!"
Thiem je dejal, da denarja ne bi delil, ker se nekateri tenisači ne vedejo kot profesionalni športniki in tenisu ne posvečajo dovolj pozornosti, dodal pa je tudi, da bi denar raje namenil organizacijam, ki ga resnično potrebujejo.

Kyrios tej logiki nasprotuje. "Očitno še vedno ne razume, v čem je smisel. Vrhunski igralci smo preplačani, zato ni dovolj denarja za vse. Gre za to, da pomagamo, če je to v naši moči. Postavi se v njihove čevlje," mu je sporočil Avstralec.

nick kyrgios | Avtor: Epa Epa

Zanimivo je, da je Kyrgios s tem posredno podprl Novaka Đokovića, idejnega vodjo projekta za finančno pomoč igralcem, čeprav sta Avstralec in Srb siver v dokaj slabih odnosih.

Tudi Thiem se je na kritike že odzval. "Marsikaj me moti. Ne bom si premislil. Nekaterih igralcev preprosto ne želim finančno podpirati. Priznam, da so bile nekatere moje besede preostre. A dejstva so dejstva. Vedno bodo na svetu ljudje in organizacije, ki denar potrebujejo bolj kot nek profesionalni športnik," je sporočil Avstrijec.

nož kri Grozljivka Šport Dan, ko je psihopat uničil eno največjih karier vseh časov
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.