Šport
6945 ogledov

Tiselj kritično o Gajiću, "bekih" in slovenski demokraciji

Tone Tiselj Reševalni pas/Twitter Tone Tiselj.
Nekdanji slovenski selektor je opozoril na nekatere težave v slovenski rokometni reprezentanci.

Na prvih dveh tekmah svetovnega prvenstva je Slovenija pustila mešan vtis. Izbranci Ljubomirja Vranješa so sprva visoko porazili Južno Korejo, nato pa gladko izgubili proti Rusiji.

Uvrstitev v drugi del prvenstva so si Slovenci že zagotovili, a igra ni tako prepričljiva, kot na prejšnjem prvenstvu. Za to je, po mnenju bivšega selektorja Toneta Tislja, nekaj razlogov.

tunizija Infarktno Šport Tako je VAR krojil zaključek najbolj napete tekme na SP

"Ne vem, zakaj se je po štirih letih v reprezentanco vrnil Dragan Gajić. Sprašujem se, kaj je razlog; morda prijateljstvo z Zormanom, lovljenje strelskega rekorda, ali naj bi bil lider reprezentance ... Po moji oceni ni nič boljši od (Gašperja, op. a.) Marguča in (Maria. op. a.) Šoštarića," je za EkipoSN dejal priznani strokovnjak.

"Druga sporna zadeva je pet srednjih 'bekov', ki imajo vsi zelo podobne karakteristike. Vsi med njimi lahko igrajo samo prvega v obrambi, v napadu pa lahko koristijo samo strel s tal. Nihče tudi ne more igrati na levem krilu, kjer bi zamenjal (Tilna, op. a.) Kodrina. (Miha, op. a.) Zarabec je aktualni evropski prvak, (Staš, op. a.) Skube je bil to z Vardarjem, (Dean, op. a.) Bombač pa je edini, ki je v svojem klubu res resnični lider," je nadaljeval Tiselj.

slovenska rokometna reprezentanca | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

V nadaljevanju pogovora za EkipoSN je Tiselj z določeno mero skepse ocenil sestavo aktualnega strokovnega štaba slovenske izbrane vrste.  

"Prihod Vranješa na mesto selektorja je bil pozitiven šok, kar se je pokazalo na lanskem EP. Res pa je, da je demokratičen način vodenja, ki je značilen za Švedsko, tam lahko učinkovit, medtem ko pri nas lahko vsakodnevno vidimo, da naša družba za takšen sistem še ni pripravljena. Po 30 letih demokracije, ki jo imamo v Sloveniji, še vedno ne vemo, kaj bi z njo," je zanimiv pogled na slovensko mentaliteto podal dolgoletni trener.

Ljubomir Vranješ | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"Ob tem imamo na klopi dva trenerja, od katerih je eden čisti predstavnik španske rokometne šole, drugi pa skandinavske šole. Dobro bi bilo, če bi vedeli, kateri je tisti model, po katerem naj bi igrala slovenska reprezentanca," je še dejal Tiselj.

Komentarjev 2
  • serkookaf 05:07 19.januar 2021.

    www︎.︎Duterte︆.︆net - odličen projekt za odrasle, ki želijo najti parrtnerja za seks

  • Joseantonio 18:35 18.januar 2021.

    Kako sežgati krvni sladkor in popolnoma pozdraviti povečanje prostate .. Hvala zdravniku Nelsonu Herbsu, na katerega me je napotil prijatelj na tej strani. Kupil sem rastlinsko zdravilo Doctor Nelson za VISOKI KRVNI TLAK in POVEČANJE PROSTATE, ki sem ga v ...prikaži več roku 4 dni prejel na svoj naslov prek DHL in pod njegovim vodstvom sem bil popolnoma ozdravljen z njegovimi navodili v 21 dneh. Doctor Nelson priporočam vsem, ki imajo virus herpesa.. Njegov elektronski naslov; drnelsonsalim10@gmail.com

Sorodne novice