Šport
22 ogledov

To bo Lorenzov moštveni kolega

andrea dovizioso EPA
Ugibanj, kdo bo poleg svetovnega prvaka Jorgeja Lorenza v naslednji sezoni svetovnega prvenstva motociklistov v razredu MotoGP sedel na Ducatiju, je konec.

jorge lorenzo | Avtor: EPA EPA
Italijanska ekipa jesporočila, da je, tako kot so napovedovali, podpisala novo pogodbo z Andreo Doviziosom, ki je danes podaljšal sodelovanje še za dve leti.

"Zelo sem zadovoljen, da smo se dogovorili z Ducatijem in da bom lahko nadaljeval zgodbo, ki smo jo začeli leta 2013," je dejal 30-letni Dovizioso, ki je trenutno na četrtem mestu seštevku letošnjega svetovnega prvenstva, a še vedno čaka na prvo zmago z italijansko ekipo. Doslej je edino zmago v karieri leta 2009 v Veliki Britaniji zabeležil na hondi.

Ducati na skupno zmago v svetovnem prvenstvu čaka že od leta 2007, zadnji z naslovom svetovnega prvaka na njegovem motorju je bil Avstralec Casey Stoner.

Lanskemu svetovnemu prvaku Lorenzu se bo moral iz Ducatija umakniti Andrea Iannone, ki je lani v skupnem seštevku zasedel peto mesto, za dve mesti in 26 točk je bil boljši od Doviziosa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.