Šport
44 ogledov

Tokić še naprej zmaguje

bojan tokič Stanko Gruden/STA
Bojan Tokič se je prebil v 4. krog namiznoteniškega turnirja.

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Bojan Tokić se je v 3. kolu olimpijskega turnirja pomeril s 14. nosilcem Portugalcem Tiagom Apoloniom, ki na svetovni lestvici zaseda 18. mesto. A to se na dvoboju ni poznalo, Slovenec je prevladoval od prvega udarca dalje in svojega klubskega kolega pri Friedrichshafnu premagal s 4:1 (6, -10, 6, 7, 8).

"To je bila korektna, v bistvu kar prijateljska tekma. Vesel sem, da sem zmagal, moj uspeh ima dvojno težo, saj sem pokazal, kdo je glavni v klubu, pa še na olimpijskih igrah. Ker se odlično poznava, sem poskušal s taktičnimi zamislimi, ki so mi uspevale, z njimi sem ga presenetil. Uporabljal sem samo backhand servis, pa backhand paralelo in ne diagonale, kot jo uporabljam običajno. Njemu ni bilo lahko, saj je igral prvo tekmo na turnirju, jaz tretjo. Psihološko sem bil odlično pripravljen in samozavesten, saj iz tekme v tekmo igram bolje," je po zmagi dejal Tokić.

V 1. krogu je Tokič, 53. igralec na svetovni lestvici, izločil Iranca Noshada Alamiyana s 4:1, v 2. pa je bil boljši od Poljaka kitajskega rodu Wang Zengyija, 46. igralca s svetovne lestvice in 30. nosilca, s 4:2.

V 4. krogu oziroma osmini finala bo Tokič igral proti tretjemu nosilcu, trenutno najboljšemu evropskemu igralcu in petemu s svetovne lestvice, Nemcu Dimitriju Ovčarovu. Ta je v 3. krogu izločil Katarca Li Pinga, 28. s svetovne lestvice, s 4:3 (-8, 4, 9, -7, 5, -9, 9).

Njun najpomembnejši medsebojni obračun na evropskem prvenstvu leta 2011 v četrtfinalu evropskega prvenstva je dobil Tokič, Slovenec je bil boljši tudi na eni v tekmi v nemškem prvenstvu, vse druge dvoboje je dobil Nemec.

"Pred dnevi sem hotel z njim trenirati, a me je zavrnil, češ da sem preslab. Zdaj bi mu rad pokazal, kdo je preslab. Igral bom sproščeno, nimam ničesar izgubiti, z uvrstitvijo med najboljših 16 sem že dosegel svoj najboljši olimpijski rezultat in izpolnil svoj cilj," je pred obračunom z Ovčarovom dejal slovenski igralec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.