Šport
29 ogledov

Topničarji so sestrelili meščane

Swansea Chelsea
1/12
EPA
Arsenal je s prepričljivo predstavo v gosteh z 2:0 ugnal Manchester City. Chelsea se je že v soboto z visoko zmago pri Swanseaju (0:5) utrdil na prvem mestu lestvice. Do novih zmag sta prišla tudi Manchester United pri moštvu QPR (0:2) in Liverpool pri Aston Villi (0:2). Southampton je slavil na St. James Parku (1:2).

Manchester City je v lovu za vodilnim Chelseajem potreboval tri točke proti Arsenalu, a se tekma ni odvila po željah aktualnih prvakov. Ti so sicer nekoliko bolje odprli tekmo, vendar so topničarji hitro vzpostavili ravnotežje. Dobro igro je četa Arsena Wengerja okronala v 24. minuti, ko je Santi Cazorla goste v vodstvo popeljal iz enajstmetrovke. Pred tem je v kazenskem prostoru Vincent Kompany trčil v prodirajočega Nacha Monreala, ki ni imel žoge, sodnik Mike Dean pa je pokazal na belo točko. Cazorlin poizkus je bil sicer edini strel na gol v prvem polčasu.

Vratar Arsenala David Ospina je moral prvič posredovati v 47. minuti, ko je zaustavil Sergia Agüera, štiri minute kasneje pa še Jesusa Navasa. City je pritiskal, vendar so se topničarji odlično branili, v 67. minuti pa so celo povedli z 2:0. Cazorla je s prostega strela podal v kazenski prostor, Olivier Giroud pa je na petih metrih podstavil glavo in žoga se je še enkrat znašla v domači mreži. Tudi v nadaljevanju dvoboja si meščani resnejših priložnosti niso priigrali, gostje so bili celo nevarnejši v hitrih protinapadih. Arsenal je prekinil niz Cityja, ki pred tem 12 tekem ni izgubil v Premier League.

Petarda v Walesu

Nogometaši Chelseaja so z zmago v Walesu (0:5) pobegnili drugouvrščenemu Manchester Cityju na pet točk razlike, a imajo meščani tekmo manj, jutri se bodo pomerili z Arsenalom. Londončani so Swansea potolkli že v prvem polčasu, v drugem pa le še mirno nadzorovali potek srečanja.

Blues so zadeli že v prvi minuti, ko je po napaki Gylfija Sigurdssona zabil Oscar. V 20. minuti je bilo že 0:2, po podaji Cesca Fàbregasa je zadel najboljši strelec Chelseaja Diego Costa. V 34. minuti smo videli še eno katastrofalno napako domačih in nov gol Coste, dve minuti kasneje pa je Brazilec s španskim potnim listom prispeval še asistenco za drugi gol Oscarja.

V drugem polčasu je tempo igre precej padel, domačini so pazili le še na to, da ne bi pobrali še kakšne žoge iz svoje mreže. Kljub temu je v južnem Walesu odjeknila petarda, ko je po podaji Branislava Ivanovića zabil André Schürrle.

Van Gaal tarča navijačev

Queens Park Rangers so vse svoje točke v letošnjem prvenstvu osvojili na svojem Loftus Roadu, tokrat pa so morali priznati premoč Manchester Unitedu (0:2), čeprav rdeči vragi spet niso blesteli.

V prvem polčasu je bil QPR zelo nevaren, izstopal je predvsem Charlie Austin, vodstvo domačih pa je preprečil ponovno odlični David de Gea. Na drugi strani je imel slab strelski dan Radamel Falcao. Navijači Uniteda so prvič glasno izrazili razočaranje nad taktiko trenerja Louisa van Gaala, ki se je spet poslužil postavitve 3-5-2. Privrženci gostov so s tribun glasno vzklikali "4-4-2, 4-4-2" in "napad, napad, napad".

V drugem polčasu je imel United nekaj več od igre in v 58. minuti je po podaji Antonia Valencie zadel rezervist Marouane Fellaini. Domači so poskušali pritisniti, toda v zaključku je njihovo usodo zapečatil še en rezervist, James Wilson je namreč v 94. minuti zabil po odbitku Roba Greena.

Mignolet tokrat rešil L'pool

Liverpool se v zadnjih tednih vzpenja v formi in je že povsem v igri za preboj v Ligo prvakov, medtem ko Aston Villa ni zmagala že sedmič zapored in je tik nad cono izpada. V Birminghamu so Redsi slavili (0:2) in še dodatno zamajali stolček Paula Lamberta.

Gostje so povedli sredi prvega polčasa, ob slabo postavljeni obrambi Ville je Jordan Henderson našel Fabia Borinija, Italijan pa je ohranil mirnost in zadel. V nadaljevanju je imel Liverpool še nekaj priložnosti, zadel je tudi vratnico, v drugem polčasu pa so domačini silovito napadli in le vratar Simon Mignolet je preprečeval izenačenje. Dvome o zmagovalcu je z golom v 79. minuti razblinil Rickie Lambert.

Preobrat Palaca v Burnleyu

Pomembno zmago v boju za obstanek je zabeležila ekipa Crystal Palaca pri Burnleyu (2:3), čeprav so gostitelji vodili že z 2:0. Glavni junak Londončanov je bil Dwight Gayle, ki je vpisal dva gola in asistenco. Poražen je bil tudi Leicester City, doma je izgubil proti Stoku (0:1). Lisicam ni pomagal niti Andrej Kramarić, ki je vstopil po golu Bojana Krkića, ki je odločil srečanje. 

Tottenham je z golom Christiana Eriksena v 88. minuti na White Hart Lanu premagal Sunderland (2:1), ostal v stiku z vrhom lestvice in zagrenil vrnitev Jermaina Defoa, ki je debitiral za črne mačke.

Na zadnji tekmi sobotnega sporeda je Southampton poglobil kizo Newcastla in z zmago ostal na tretjem mestu (1:2). Junak svetnikov je bil Eljero Elia, ki je zabil oba gola za varovance Ronalda Koemana.

Premier league, 22. kolo:

Aston Villa : Liverpool 0:2 (0:1)
Borini 24., Lambert 79.

Burnley : Crystal Palace 2:3 (2:1)
Mee 12., Ings 16.; Gayle 28., 87., Puncheon 48.

Leicester City : Stoke City 0:1 (0:0)
Krkić 63.

QPR : Manchester United 0:2 (0:0)
Fellaini 68., Wilson 94.

Swansea City : Chelsea 0:5 (0:4)
Oscar 1., 36., Costa 20., 34., Schürrle 79.

Tottenham Hotspur : Sunderland 2:1 (1:1)
Vertonghen 3., Eriksen 88.; Larsson 31.

Newcastle United : Southampton 1:2 (1:1)
Gouffran 29.; Elia 14., 62.
Vučkić (Newcastle) ni bil v postavi.

West Ham United : Hull City 3:0 (0:0)
Carroll 49., Amalfitano 69., Downing 72.

Manchester City : Arsenal 0:2 (0:1)
Cazorla 24./11-m, Giroud 67.

Everton : WBA  0:0

Lestvica:
1. Chelsea 52 točk
2. Manchester City 47
3. Southampton 42
4. Manchester United 40
5. Arsenal 39
6. Tottenham Hotspur 37
7. West Ham United 36
8. Liverpool 35
9. Swansea City 30
10. Stoke City 29
11. Newcastle United 27
12. Everton 23
13. Crystal Palace 23
14. WBA 22
15. Aston Villa 22
16. Sunderland 20
17. Burnley 20
18. Hull City 19
19. Queens Park Rangers 19
20. Leicester City 17

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.