Šport
13 ogledov

Trije goli Higuaina za drugo zmago

1/15
Žurnal24 main
Argentinci so v skupini B SP še drugič zmagali. Tokrat so bili s 4:1 boljši od Južne Koreje. Argentinski napadalec Gonzalo Higuain pa si je prilastil prvi hat-trick na prvenstvu.

Nogometaši Argentine so v drugem krogu predtekmovalne skupine B na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki v Johannesburgu premagali Južno Korejo s 4:1 (2:1). Za Argentino je tri gole dosegel Gonzalo Higuain (33., 76. in 80.), enega je z avtogolom prispeval Park Chu-Young (17), za Južno Korejo pa je zadel Lee Chung-Yong (45).

"Srečen sem, ko naredim kaj za moštvo," je bil skromen Higuain: "Zaslužili smo si zmago in v tem slogu bomo tudi nadaljevali." Njegov šef Maradona je bil retorično ostrejši: "Korejci niso mogli nadzorovati igre. Sicer so zadeli, a da bi prevladovali na kateremkoli delu igrišča, se ni zgodilo. Imam 23 najboljših igralcev, ki so pripravljeni delati na igrišču. To me navdaja z veseljem in mirom."

 

Skupina B, 2. kolo:

Argentina : Južna Koreja 4:1 (2:1)
Higuain (33, 76 in 80), Park (17, ag.); Lee (45)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.