Šport
16 ogledov

Tudi olimpijsk prvak plačeval za molk

Lamine Diack Profimedias
Za molk o pozitivnem dopinškem testu sta po poročanju britanskega časnika Sunday Times plačala tudi dva kasnejša dobitnika kolajn, katerih identiteta zaenkrat ostaja neznanka.

Med atleti, ki so nekaterim vodilnim možem Mednarodne atletske zveze plačevali, da njihovo jemanje nedovoljenih poživil ni prišlo v javnost, sta tudi dva tekmovalca, ki sta na olimpijskih igrah v Londonu 2012 stopila na zmagovalni oder.

Kot poroča Sunday Times, naj bi si kar osem ruskih atletov "plačalo" prosto pot na olimpijsko tekmovanje, kljub jemanju prepovedanih poživil. Za oprano ime in odpravo prepovedi nastopanja naj bi plačali visoke zneske, s čimer so lahko nastopili na olimpijskih igrah 2012 v Londonu. Eden od njih je postal olimpijski zmagovalec, drugi je osvojil naslov olimpijskega podprvaka.

Osrednja figura novega škandala, ki pretresa svetovni šport, je nekdanji predsednik Mednarodne atletske zveze Lamine Diack. Francosko pravosodje je Senegalca, ki ga je na volitvah Iaaf avgusta zamenjal legendarni britanski srednjeprogaš Sebastian Coe, obtožilo podkupljivosti in pranja denarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.