Šport
24 ogledov

Tudi Orli močnejši od zmajev

hokej Anže Petkovšek
Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 3. kola lige Ebel na domačem ledu izgubili s češkim klubom Orli Znojmo z 2:5 (1:3, 0:2, 1:0).

Sezone v razširjenem avstrijskem prvenstvu ljubljanski hokejisti niso pričeli najbolje, saj so doživeli dva poraza. Vseeno pa so prikazali na trenutke všečno igro, ki je vzbujala upanje, da bi lahko na domači premieri zmaji iztržili tudi kakšno točko. S podobnimi težavami so se na začetku soočili tudi Čehi, saj so tudi oni imeli točkovno ničlo, po današnji tekmi pa so bili precej bolj zadovoljni gostje, ki so napolnili mrežo tokrat precej nerazpoloženih zmajev.

Že začetek sicer ni bil prav spodbuden. Čehi so že s prvim pravim strelom matirali domačega vratarja Andyja Chioda, nezbranost v obrambi in napake pa so botrovale še dvema zadetkoma gostov (ki so zadeli še vratnico), ti so tako po strelu Jana Lattnerja ob številčni prednosti na polovici prve tretjine imeli že tri gole naskoka.

V nadaljevanju so zmaji le zaigrali malo bolje. Najprej so sicer zapravili nekaj priložnosti z igralcem več, kanček upanja pa je le vzbudil Hunter Bishop, ki je ob novem "power-playu" plošček iz bližine preusmeril v gol. Gal Koren pa je v zadnji minuti imel še lepo priložnost za drugi gol.

A navdih s konca prvega dela ni trajal prav dolgo. Domači so imeli še eno priložnost, nato pa so spet gostje spretno izkoriščali njihove napake in nespretnost pred vrati. Četrti gol Znojma so si pravzaprav zabili zmaji kar sami, ker niso znali pospraviti ploščka iz gneče pred vrati, nato niso izkoristili igralca več, zato pa so ob koncu tretjine, ko so imeli moža več na ledu gostje, dobili še peti zadetek.

V zadnji tretjini tako ni bilo več dosti upanja za najbolj zveste navijače zeleno-belih, ki bodo tako kot igralci morali hitro pozabiti slab začetek v Tivoliju in upati, da se ne bo ponovila lanska sezona s prav tako črnim startom v ligo Ebel. Gostje so sicer tudi v zadnjem delu prevladovali, zadeli pa ne več, tudi ko so imeli minuto dva igralca več. Za ublažitev poraza je poskrbel Matt White po lepem prodoru v 58. minuti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.