Šport
37 ogledov

Tudi v rokometu Barcelona

Sergej Rutenka, nekdanji slovenski reprezentant, brani barve Barcelone. (Foto: E Žurnal24 main
Köln ta konec tedna gosti srečanje najboljših štirih ekip rokometne Lige prvakov. V konkurenci po dveh nemških in španskih klubov najvišje kotira Barcelona. Slovensko zastopstvo: tudi sodniški par.

V soboto in nedeljo bo v kölnski Lanxess Areni sklepni turnir Lige prvakov za moške, na katerem bosta nastopila dva nemška in dva španska kluba. V sobotnem prvem polfinalu ob 15.15, na katerem bo pravico delil slovenski dvojec Nenad Krstič- Peter Ljubič, se bosta pomerila Rhein Neckar in Barcelona, ob 18. uri pa bodo na parket stopili še igralci Ciudada Reala ter HSV Hamburga.

Tako kot pri nogometni različici najmočnejšega klubskega tekmovanja v Evropi tudi tu najbolje kotira Barcelona. K temu je najbolj prispevala zmaga Kataloncev nad aktualnim prvakom Kielom v četrtfinalu; modro-rdeči so tudi tik pred osvojitvijo naslova državnih prvakov, poleg tega pa se bo po koncu sezone od kluba poslovil njihov dolgoletni igralec Iker Romero. Finale je na sporedu v nedeljo ob 18. uri.

Köln: zaključni turnir Lige prvakov, polfinale:

15.15:
Rhein-Neckar Löwen – Barcelona

18.00:
Ciudad Real – HSV Hamburg

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.