Šport
21 ogledov

Tunceri popeljal Turke v finale

Turško slavje
1/16
Žurnal24 main
Drugi finalist košarkarskega SP je domačin Turčija, ki je v drugem polfinalu premagala Srbe po dramatični končnici (83:82). V finalu Turke čaka reprezentanca ZDA, ki je bila boljša od Litve.

Srbi so bolje začeli in povedli, a turški motorji so se ugreli in varovanci Bogdana Tanjevića so izid v prvi četrtini izenačili na 15. Prvo četrtino so sicer dobili Srbi z 20:17.


Tudi druga četrtina je minila v izenačenem tonu, toda Srbi so skozi celotno četrtino malenkostno vodili, do konca prvega polčasa pa jim je uspelo še nekoliko povišati prednost in na odmor so varovanci Dude Ivkovića odšli s sedmimi točkami prednosti (42:35).

 

Turki so na začetku drugega polčasa ujeli Srbe in izenačili na 46, nato pa je sledil šov Teodosiča, v katerem so Srbi z delnim izidom 8:0 pobegnili na 54:46. A Turki se niso predali in se Srbom dve minuti do konca tretje četrtine približali na 56:55. Srbi so v zadnjo četrtino vendarle vstopili s prednostjo treh točk (63:60).

 

Turki so v zadnji četrtini razumljivo pritisnili in v prišli v vodstvo s 76:75. To je bilo šele prvo vodstvo za Turke po tistem iz prve četrtine (18:17). Tekma se je odločala v kočnici! Srbi so po domiselni akciji preko Veličkovića 4,3 sekunde do konca tekme prešli v vodstvo z 82:81. Turki so preko Tuncerija, ki je popolnoma nepokrit prodrl do koša Srbov prišli do finala v zadnji sekundi (83:82). Dvorana je pol sekunde do konca padla v ekstazo. Srbi so imeli za zadnji napad še pol sekunde in žogo s strani, domiselno so ga izvedli, toda Gönlum je blokiral met Novice Veličkovića. Ob tem ga je tudi podrl, a sodniška piščalka je ostala nema. 

 

 

Košarkarski SP, polfinale, ob 20.30:

Turčija : Srbija 83:82
Türkoglu 16, Onan 14, Tunceri in Arslan po 12; Kešelj 18, Savanović in Krstić po 15

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.