Šport
318 ogledov

"Tyson Fury sploh ni njegovo pravo ime"

tyson fury Epa
Britanski boksar Dillian Whyte je poskrbel za odmevne obtožbe na račun Tysona Furyja.

Dillian Whyte trdi, da je ime britanske boksarskega šampiona Tysona Furyja popolna izmišljotina. Samooklicanemu "kralju ciganov" očita, da je ime 'Tyson' zgolj premišljen marketinški trik, s katerim poskuša Fury ustvariti vtis "nevarnega in trdoživega" borca.

Fury, ki se je rodil leta 1988, naj bi ime dobil po tedanjemu svetovnemu prvaku v težki kategoriji Miku Tysonu, vendar Whyte trdi, da temu ni tako in da je Britancu v resnici ime Luke. Uradno sicer velja, da je Luke njegovo srednje ime.

Tyson Fury | Avtor: Profimedia Tyson Fury. Profimedia

"Moje ime je Dillian. Njegovo pravo ime je Luke," je za britanski The Sun povedal Whyte. "Spremenil ga je v Tyson, da bi deloval bolj nevarno. Če malo pobrskate po internetu, se lahko tudi sami prepričate o tem. V svetu boksa je ime Tyson tržno bolj zanimivo kot Luke. Praktično vsa njegova dejanja so samo del igre. Nobene izjave se ne sme jemati dobesedno. Pravi, da bi se rad pomeril z menoj, a kako zaupati človeku, ki ne uporablja niti svojega imena?" je dodal Britanec jamajških korenin.

Furyjev oče je v preteklosti podrobno pojasnil okoliščine sinovega poimenovanja: "Ob rojstvu je tehtal samo pol kilograma. Zdravniki so dejali, da bržkone ne bo preživel. Odvrnil sem jim, da bo zrasel več kot 210 cm in postal svetovni prvak težke kategorije. Ker je bil že takrat velik borec, je bilo samo eno ime primerno zanj. Mike Tyson je bil takrat najboljši boksar na svetu. Poimenoval sem ga Tyson Luke Fury."

tyson fury | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.