Šport
19 ogledov

Usain Bolt se boji izpada denarja

Bolt Zürich diamantna liga tek na 100 metrov EPA
Jamajški športni svet se je znašel pod plazom kritik Svetovne protidopinške agencije, kar je vrglo črno luč tudi na športnike.

Letos je bilo šest jamajških atletih že pozitivnih na dopinških testih, kar je botrovalo temu, da je Svetovna protidopinška agencija (Wada) začela resno postopati proti tamkajšnjim preverjalcem. Jamajška ministrica za šport Natalie Neita Headley je že napovedala, da bodo v letu 2014 namenili več denarja za protidopišnke kontrole in tudi povečali število testov iz 300 na 400.

Celotna afera je najprej razburila zlato olimpijsko šprinterko Shelly-Ann Fraser-Pryce, ki je napovedala bojkot vseh večjih tekmovanj v kolikor jamajška atletska zveza ne stopi v bran športnikom. Zdaj pa se je oglasil še superzvezdnik atletike Usain Bolt, ki pa ga skrbi njegov finančni položaj ob blatenju ugleda jamajškega športa.

Bojkota se ne bo poslužil

Bolt je sicer v nasprotju s kolegico Shelly-Ann dejal, da se nastopom ne bo odpovedal. "To je moja služba, ne morem kar tako napovedati stavke," je dejal Bolt.

Ga pa zato zelo skrbijo govorice, da bi lahko jamajškim atletom zaradi slabega dela jamajške protidopiške komisije lahko prepovedali nastop na tekmovanjih. "Ob teh govoricah morajo biti pazljivi kaj rečejo, saj bi moji sponzorji lahko odpovedali pogodbe, češ 'kaj ga bomo plačevali, če ne tekmuje'. Tu izgubljam denar, tako, da se mora ta zadeva hiro razrešiti," je zaključil olimpijski prvak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.