Šport
10 ogledov

Uspavanka Japoncem

1/14
Žurnal24 main
Japonski nogometaši so v pravi nogometni uspavanki z 1:0 ugnali Kamerunce. Srečanje je v prvem polčasu odločil Keisuke Honda, ki je zadel iz neposredne bližine.

Nogometna reprezentanca Japonske je v tekmi 1. kola predtekmovalne skupine E na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki v Bloemfonteinu premagala Kamerun z 1:0 (1:0). Edini gol je v 39. minuti dosegel Keisuke Honda. V prvi tekmi te skupine je Nizozemska z 2:0 premagala Dansko.

Po prvih štirih dneh so ljubitelji afriškega nogometa videli na delu že vseh pet ekip z domače celine. Afriške reprezentance imajo po tekmah prvega kola izkupiček 1-1-3, pri čemer je edino zmago dosegla Gana, Kamerun pa se je pridružil poraženima Alžiriji in Nigeriji.

V tekmi z Japonsko so Kamerunci pod vodstvom zvezdnika Samuela Eto'oja veljali za papirnate favorite, česar pa na terenu niso upravičili. V zaspani predstavi, v kateri nobena ekipa ni blestela, so bili za odtenek boljši Japonci, ki so se na koncu znali ubraniti in so osvojili tri dragocene točke.

Prvi polčas je ljubiteljem nogometa ponudil le malo užitkov. Igra med kazenskima prostoroma, previdna in brez nevarnih akcij je zaznamovala skoraj celoten prvi del. Moštvi sta potrebovali 38 minut, da sta se ogreli na delovno temperaturo. Takrat je Eric Choupo Moting lepo podal, Eyong Emoh pa tudi dobro streljal. A dober je bil tudi Eiji Kavašima in japonska vrata so ostala nedotaknjena. Drugače pa je bilo na drugi strani igrišča. Japonska je namreč že v naslednjem napadu povedla. Daisuke Macui je poslal dolgo žogo v kazenski prostor, kjer je preletela vse igralce in padla prav pred Keisukeja Hondo, ta pa jo je s treh metrov poslal za hrbet Hamidouja Souleymanouja.

V nadaljevanju so Afričani le pokazali nekaj več življenja in želje po uspehu. Eto'o je zaposlil Moitonga, njegov nevaren strela pa je končal prek vrat. Isti igralec je imel lepo priložnost še deset minut pozneje, ostalo pa je pri tesnem vodstvi Japonske.

Bolj ko se je tekma iztekala, bolj nevarni so bili Kamerunci, Japonska pa se je posvečala zgolj branjenju minimalnega vodstva in prežala na redke protinapade. V enem od teh je močno sprožil Makoto Hasebe; vratar Souleymanou je žogo odbil, Honda je nato streljal v vratnico, a je stranski sodnik že pred tem pokazal, da je bil Japonec v prepovedanem položaju. Načrti Japonske bi se skorajda porušili v 86. minuti. Takrat se je zatresel okvir japonskega gola, ko je s 25 metrov silovito ustrelil Stephane Mbia. Japonski vratar je bil ob njegovem poskusu brez moči, toda žoga je zadela prečko tik ob stičišču z vratnico in kamerunski upi za točko so se odbili nazaj v polje.

Svetovno prvenstvo, skupina E, prvo kolo:


Japonska : Kamerun 1:0 (1:0)
Honda (39)

Nizozemska : Danska 2:0 (0:0)
Agger (46/ag), Kuyt (85)

Lestvica: 1. Nizozemska 3 točke, 2. Japonska 3, 3. Kamerun 0, 4. Danska 0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.