Šport
22 ogledov

V 75 sekundah šest zlatih kolajn

Usain Bolt olimpijske igre 2012 London 200 m EPA
Na olimpijskih igrah v Londonu je s tremi zmagami znova zablestel jamajški superzvezdnik Usain Bolt, ki je svojo bero povečal že na šest zlatih kolajn. Osvojil pa jih je v pičlih 75 sekundah.

Ste pomislili, kaj bi lahko naredili v 75 sekundah? Verjetno ne veliko, kar pa ne velja za Jamajčana Usaina Bolta. Izjemni atlet je ravno v pičli minuti in 15 sekundah osvojil šest zlatih olimpijskih kolajn. Tri v Pekingu in tri v Londonu. Verjetno še nihče v zgodovini v tako kratkem času ni osvojil šestih zlatih kolajn. Legendarni Američan Carl Lewis jih je v svoji karieri osvojil deset, a je nastopal tudi v skoku v daljino, ki traja nekoliko dlje kot tek na 100 ali 200 metrov oziroma štafeta 4 × 100 metrov (Bolt je seveda tekel le v eni predaji, za kar je porabil okoli devet sekund).

Če bo Bolt tudi na naslednjih igrah v Riu de Janeiru tako dominanten, kot je bil v Pekingu in Londonu, bo zagotovo postal eden od največjih športnikov vseh časov in morda celo najboljši atlet v zgodovini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.