Šport
17 ogledov

V družbi Reala, Barçe, L'poola, Bayerna ...

Liga prvakov pokal trofeja žreb Uefa Nyon Švica EPA
Nogometaši Maribora bodo danes dobili tekmece v skupinskem delu Lige prvakov. Žreb v Grimaldi Forumu v Monte Carlu se bo začel ob 17.45.

Po drugi uvrstitvi v Ligo prvakov je slovenski prvak Maribor po 15 letih spet med nogometno elito. Predstavniki štajerskega kluba se bodo danes popoldne udeležili žreba, na katerem bodo dobili tekmece v najelitnejšem klubskem tekmovanju. Mariborčani so uvrščeni v četrti, zadnji jakostni boben, ples kroglic pa jim lahko nameni zelo različne tekmece.

Ljudski vrt bo v vsakem primeru obiskal eden od evropskih velikanov iz prvega jakostnega bobna. Glede na razporeditev ekip po bobnih in dejstvo, da v eni skupini ne moreta biti dva kluba iz iste države, si je moč zamisliti več scenarijev, ki bi bili različno zanimivi za širšo javnost. 

Basel celo v drugem bobnu

Lahko se zgodi, da bodo Vijolice v skupini igrale npr. z evropskim prvakov Realom, Paris Saint-Germainom in Liverpoolom, možen pa je tudi povsem nasproten scenarij, po katerem bi v Slovenijo pripotovali npr. Porto, Basel in Olympiacos. V družbi slednjih bi Mariborčani precej lažje prišli do kakšne točke ali celo zmage, ki bi jim prinesla še dodatne evre. Zmaga v LP se namreč nagradi z milijonom evrov, remi pa s pol manjšo vsoto.

V skupinskem delu bo 32 ekip razdeljenih v osem skupin, po dve najboljši iz vsake se bosta uvrstili v spomladanske izločilne boje. Tretje mesto prinaša nastop v 1/16 finala Evropske lige, zadnjeuvrščeno moštvo pa bo zaključilo evropske nastope. Maribor je v sezoni 1999/2000 osvojil štiri točke v Ligi prvakov in v konkurenci Lazia, leverkusenskega Bayerja in kijevskega Dinama zasedel zadnje mesto.

Razporeditev ekip po jakostnih bobnih:

Prvi boben:
Real Madrid, Barcelona, Bayern München, Chelsea, Benfica, Atlético Madrid, Arsenal, Porto.

Drugi boben:
Schalke, Borussia Dortmund, Juventus, Paris Saint-Germain, Šahtar Doneck, Basel, Zenit St. Peterburg, Manchester City.

Tretji boben:
Bayer Leverkusen, Olympiakos Pirej, CSKA Moskva, Ajax Amsterdam, Liverpool, Sporting Lizbona, Galatasaray, Athletic Bilbao.

Četrti boben:
Anderlecht, AS Roma, APOEL Nikozija, BATE Borisov, Maribor, AS Monaco, Malmö, Ludogorec Razgrad.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.