Šport
28 ogledov

V finalu Ebla Salzburg in KAC

Krvnik Olimpije, Salzburg, se je uvrstil v veliki finale lige Ebel. (Foto: Nik R Žurnal24 main
Po sinočnji sedmi polfinalni tekmi lige Ebel med ekipama Salzburg in Vienna Capitals (4:1) sta znana oba finalista. Za zmago se bosta pomerila branilec naslova Salzburg in celovški KAC.

KAC si je mesto v finalu zagotovil že pred dnevi, saj je v lokalnem koroškem derbiju premagal beljaški VSV, pri katerem igra tudi Tomaž Razingar, s 4:1 v zmagah. Več dela so imeli branilci naslova, pa čeprav so proti Dunajčanom z bratoma Marcelom in Davidom Rodmanom vodili z 2:0 v zmagah. Nazadnje je odločala sedma tekma, ki so jo sinoči na domačem ledu s 4:1 dobili Salzburžani. Finale se bo začel že v četrtek, ekipi igrata na štiri zmage.

Za Dunajčane je to že peti polfinalni izpad (2006, 2007, 2008, 2009 in 2011), Salzburžani pa bodo v finalu igrali šestič zapored. Dunajski trener Kevin Gaudet po štirih letih zapušča Capitals, tudi tokrat pa je imel marsikaj povedati čez sodnike. Po naletu Daniela Welserja na Benoita Grattona je moral slednji v slačilnico že v deveti minuti tekme (sum pretresa možganov), sodniki pa niso dosodili ničesar. Kot že tolikokrat (saj vemo, kaj vse se je dogajalo na relaciji med Tilio Olimpijo in Salzburgom), so sodniki in liga na strani Salzburga.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.