Šport
23 ogledov

"V NBA se ne more zgoditi enako kot v NFL"

adam silver EPA
Potem ko se je nedavno zaradi več nasilnih dejanj znanih nekaterih igralcev liga NFL morala braniti pred očitki, da so vodilni vedeli za težave, a so si zatiskali oči, v košarkarski ligi NBA trdijo, da se pri njih kaj podobnega ne more zgoditi.

Vodja lige NBA Adam Silver je poudaril, da bodo po zadnjih dogodkih v NFL - znana igralca Ray Rice in Greg Hardy sta fizično napadla svoji partnerki - to problematiko spet vzeli pod drobnogled in, če bo treba, poostrili pravila.

"Učimo se na izkušnjah drugih tekmovanj. Vse, kar se je zgodilo v NFL, skrbno preučujemo," je za portal ESPN dejal Silver na novinarski konferenci, ki je bila sicer posvečena pripravam na družbeno koristno delovanje lige na tekmi zvezd v sezoni 2014/15. Silver je poudaril, da sodelujejo tudi s predstavniki sindikata igralcev.

Minimalen ukrep: deset tekem kazni

"Vse svet je videl, kaj se je zgodilo pri njih. Bilo bi neumno, če se iz tega ne bi tudi mi česa naučili," še dodaja Silver. V ligi NBA pravila določajo tudi kazni za kriminalna dejanja, povezana z družinskim nasiljem, minimalen ukrep je deset tekem prepovedi nastopanja in obvezno obiskovanje ustreznih svetovalnih programov, vendar ima vodstvo tekmovanja možnost ukrepati še strožje. Delavnico na to temo morajo obiskovati tudi vsi novinci v ligi, prav tako pa spodbujajo moštva, da sama preventivno delujejo na tem področju.

"Nismo pa naivni, vemo, da smo tudi v naši ligi v zadnjih letih imeli takšne primere. Veliko vlagamo v izobraževanje, imamo ustrezne disciplinske ukrepe, a najpomembnejša sta vzgoja in izobraževanje. Ne le igralcev, tudi njihovih družinskih članov," pot v NBA, ki bi preprečila takšne žalostne dogodke, nakazuje vodja lige.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.