Šport
29 ogledov

V osmino Urugvajci in Mehičani

1/14
Žurnal24 main
Iz skupine A svetovnega prvenstva v JAR sta se v osmino finala uvrstila Mehika in Urugvaj, ki je z 1:0 dobil medsebojni obračun v zadnjem kolu. Domačini in Francozi pa se poslavljajo že po predtekmovanju.

Urugvajci so s torkovo zmago nad Mehičani osvojili prvo mesto v skupini A in se v osmini finala najbrž izognili v uvodnih dveh tekmah izjemno razigranim Argentincem, s stoodstotnim izkupičkom in razliko v golih 5:1 vodilno ekipo v skupini B. Z njimi se bodo pomerili Mehičani, osmoljenci torkovega obračuna so navkljub porazu v Rustenburgu napredovali med 16 najboljših ekip na svetovnem prvenstvu v JAR.

Na drugem srečanju so nogometaši Južnoafriške republike v Bloemfontainu premagali Francijo z 2:1 (2:0). Za gostitelje sta gola dosegla Bongani Khumalo (20.) in Katlego Mphela (32.), za Francoze pa je bil natančen Florent Malouda (70.). Obe reprezentanci sta izpadli iz predtekmovanja, Francija je celo zadnja v skupini.

Obračun mehiških in urugvajskih nogometašev v prvem polčasu ni navdušil, oboji so zadnji dvoboj v prvem delu zaključnega turnirja odigrali zelo pazljivo in brez kančka tveganja. V prvi polovici prvega dela so bili malenkostno aktivnejši Urugvajci, ki so že v šesti minuti zapretili prek Luisa Suareza, zaključni strel napadalca nizozemskega Ajaxa pa je bil z desne strani premalo natančen. Dokaj "neaktivni" Mehičani si v prvi polovici tekme niso priigrali nobene priložnosti za gol, izjema je le pogumen poskus Andresa Guardada s 30 metrov, po katerem se je zatresla prečka.

"Miroljubno tekmo" brez grobih prekrškov (madžarski sodnik Viktor Kassai v prvem polčasu ni pokazal nobenega kartona, v drugem pa tri rumene) je v sami končnici prvega polčasa "pokvaril" Suarez, ki je izkoristil predložek Edinsona Cavanija z desne strani in z natančnim strelom z glavo ukanil nemočnega mehiškega vratarja Oscarja Pereza – 1:0.

V drugem polčasu so Mehičani zaigrali nekoliko bolj napadalno, s tem pa so odprli tudi prostor hitrim in spretnim Urugvajcem. Ti so v 54. minuti ponovno nevarno zapretili, po predložku Diega Forlana z desne strani je bil v kazenskem prostoru najvišji Diego Lugano, njegov strel z glavo pa je z bravurozno obrambo zaustavil Perez. Mehičani so si edino pravo priložnost za gol priigrali v 65. minuti, poskus branilca Francisca Rodrigueza z glavo pa je končal mimo vrat bolj ali manj nezaposlenega urugvajskega vratarja Fernanda Muslera.

SP, skupina A, 3. kolo
:


Mehika : Urugvaj 0:1 (0:1)
Suarez (43)

Francija : JAR 1:2 (0:2)
Malouda (69);  Khumalo (20),  Mphela (37)

Lestvica: 1. Urugvaj 7 točke, 2. Mehika 4, 3. JAR 4, 4. Francija 1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.