Šport
80 ogledov

Velenjčani do prve zmage v Pokalu EHF

RK Gorenje Velenje Profimedia
Rokometaši velenjskega Gorenja so v tretjem krogu skupinskega dela evropskega pokala EHF v gosteh premagali španski Ademar iz Leona s 26:23 (13:14).

Velenjski rokometaši so po dveh porazih proti tekmecem iz nemškega Magdeburga in francoskega Nantesa vendarle okusili slast zmage v drugem najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini in na Pirenejskem polotoku ukanili nekoč izjemno močne rokometaše iz Leona.

RK Gorenje Velenje | Avtor: Profimedia Profimedia

Izbranci Zorana Jovičića so si po desetih minutah igre resda pridelali zaostanek treh golov (2:5), nato pa bili povsem konkurenčni izbrancem znanega strokovnjaka Manola Cadenasa, sicer nekdanjega selektorja španske izbrane vrste in trenerja velike Barcelone.

Velenjčani so se s pogumno igro podali v odprt lov na gostitelje. V 26. minuti so jim povsem zadihali za ovratnik (10:11), tik pred koncem prve polovice tekme pa jih po golu Matica Verdineka tudi ujeli in izenačili na 13:13.

RK Gorenje Velenje | Avtor: Profimedia Profimedia

Ose so še bolje pričele drugi polčas, v 36. minuti pa po golu Aleksa Kavčiča prvič na dvoboju povedle s 16:15. Od tedaj naprej so imele škarje in platno v svojih rokah, najbolj zrelo in odločno predstavo pa so prikazale prav v prelomnih trenutkih dvoboja.

Velenjčani so v 51. minuti - pri vodstvu z 21:20 - po golih Domna Tajnika, Matica Verdineka in Vladimirja Bojanića naredili delni izid 3:0 in v 57. minuti povišali na 24:20, najvišjo prednost pa so si priigrali minuto pred koncem dvoboja, ko je David Miklavčič zadel za vodstvo s 26:21.

RK Gorenje Velenje | Avtor: Profimedia Profimedia

V velenjski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Matic Verdinek in Aleks Kavčič, ki sta dosegla po pet golov, enega manj je prispeval Andris Celminš.

Velenjska ekipa bo v prihodnjem krogu v soboto, 29. februarja, gostila Ademar iz Leona.

* Športna dvorana, gledalcev 3500, sodnika: Argyridis in Mouttas (oba Ciper).
* Ademar Leon: Lawrence Donlin, Slavić, Marcan 1, Lopez 3, Feuchtmann, Carou, Lucin 1, Martinez 2, Vieyra 3, Fernandez Sanchez 1, Fernandez 3, Marques 3, Perez 2, Carrilo 3, Patotsky, Casqueiro.
* Gorenje: Husejnović, Taletović, Celminš 4, Mazej 1, Tajnik 2, Matanović, Levc, Šol, Miklavčič 2, Verdinek 5, Grmšek 1, A. Kavčič 5, Okleščen 3, Bojanić 3.
* Sedemmetrovke: Ademar Leon 1 (0), Gorenje Velenje 2 (2).
* Izključitve: Ademar Leon /, Gorenje Velenje 6 minut.
* Rdeči karton: /.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice