Šport
5442 ogledov

"Živimo s 300 evri na mesec."

Christian Dissinger Epa
Evropski rokometni velikan na pragu finančnega kolapsa.

Aktualni zmagovalec evropske lige prvakov, Vardar iz Skopja, se je znašel v hudih finančnih težavah. Nekateri igralci na plače čakajo že šest mesecev, je razkril nemški rokometaš Christian Dissinder, ki se je jeseni 2018 iz Kiela preselila v Skopje.

"Trenutna situacija je zelo zapletena. Večina ekipe že šest mesecev ni dobila plače. Prejemamo samo del plačila. Tukaj je mogoče preživeti s 300 evri na mesec, a znašli smo se v zelo stresnem položaju. Moral bi se zgoditi čudež, da bi prihodnje leto še igral za to ekipo," je povedal Dissinder.

Nekateri igralci so že našlo nove klube za prihajajočo sezono. Danil Šiškarev je podpisal za madžarski Veszprem, Dainis Krištopans bo kariero nadaljeval pri PSG, Staš Skube se seli v Hannover.

Finančne težave makedonskega ponosa sovpadajo z napovedjo o umiku lastnika Sergeja Samsonenka, ki je kot razlog navedel pomanjkanje denarja. Ruski milijonar je leta 2014 za Vardar odštel 81.000 evrov in se takrat zavezal, da bo v klub vlagal 1,5 milijona na leto. 

"Že tri leta se mučim s financiranjem kluba z neprestanim zadolževanjem in izposojanjem. V mojem podjetju je zaposlenih 5000 ljudi. Misliti moram tudi na njihove družine. Ne želim jih več ogrožati z vlaganjem v šport," je povedal Samsonenko.

Vardar je v zadnjih treh sezonah osvojil dva naslova lige prvakov (2017, 2019).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.